• Informacje na temat:

    pyszna domowa kaszanka

Przepisy na temat: pyszna domowa kaszanka
  • Być może wiele pań i panów ma swoje wypróbowane ciasto do pizzy, bo przecież to jest podstawa tego dania. Jeśli jednak dalej eksperymentujecie, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Warunek jednak podstawowy, to wyrabianie ciasta. Dłuuuugo. To podstawa i bez niego nawet dobry przepis nie wyjdzie. Ja swoje wyrabiam ok. 15 min. I widzę, czy ciasto odchodzi od ręki i czy pojawiają się pęcherzyki powietrza. Jeśli tak to jest dobre. Może odstawić by urosło.

  • Smaczny pomysł na "Pyszna kaszanka z jabłkami i cebulką"

  • Kaszankę zrobiłam z 3 rodzajów kasz. Do kaszanki użyłam ścinki ze schabu oraz swojską mieszankę przypraw i ziół. Jest idealna upieczona na grillu lub na patelni. Bardzo polecam, gdyż jest naprawdę pyszna.

  • Pieczona biała kaszanka podana z warzywną sałatką z kapusty, ogórka,cebuli i papryk. Bardzo polecam.

  • Swojska biała kaszanka zrobiona z 3 rodzajów kasz. Do kaszanki użyto mięso i skórę z golonki oraz skwarki z chudego podgardla i przyprawy. Jest idealna, upieczona na grillu lub na patelni.

  • Pikantna kaszanka paprykowa, bez krwi, idealna do pieczenia i smażenia.

  • Dobra.w smaku kwaskowata,szybko się ją robi

  • Smażona biała kaszanka podana z warzywną sałatką ze słoja. Przepis na wykonanie białej kaszanki znajduje się w moich przepisach. Polecam.

  • Sprawdzony przepis na "Kaszanka w jabłkowych miseczkach"

  • Postanowiłam zrobić kolejną białą kaszankę paprykową z dodatkiem mięsa z kurczaka i przecieru z ostrych papryczek. Kaszanka upieczona na grillu, lub usmażona na patelni jest przepyszna. Bardzo smaczna jest również na zimno jako przekąska. Polecam :)

Artykuły na temat: pyszna domowa kaszanka
  • Maja Sobczak: Polacy "qmają" kaszę

    Autorka popularnego bloga Qmamkasze.pl w rozmowie ze Styl.pl opowiada o filozofii smaku, swoim podejściu do gotowania a także zdradza, kto jest „królową” wśród kasz.

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Bosa, ale w ostrogach

    Mówi, że jest niczym sturęki Budda. Kręci popularne programy telewizyjne, pisze książki i wychowuje czwórkę dzieci. A jeszcze do niedawna Katarzyna Bosacka łączyła to wszystko z byciem panią ambasadorową.

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF Jeszcze kilka lat temu słodkie ziemniaki były jedynie trudnodostępną i nieco egzotyczną ciekawostką kulinarną, a ich kupno stanowiło nie lada wyzwanie. Jednak obecnie wiele sklepów wprowadziło je na stałe do swojego asortymentu,...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...