• Informacje na temat:

    puszysty krem owocowy

Przepisy na temat: puszysty krem owocowy
  • Nowość od Goplany – Joy&Me o bogatym wnętrzu!

    Goplana przygotowała niespodziankę dla wszystkich fanów słodyczy. Do portfolio marki dołączyły unikalne pralinowe smakołyki Joy&Me. Deserowa czekolada, chrupiący wafelek, puszysty krem o konsystencji musu i owocowe nadzienie sprawiają, że nie sposób jest się oprzeć tej słodkiej nowości.

  • Bardzo puszyste i miękkie, zawiera mało składników, dla większej ilości osób.

  • Lodowy puchar

    ...ubij z cukrem na puszysty, jasny krem. Powoli wlewaj do niego przestudzoną śmietankę z mlekiem. Masę podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Uważaj, by jej nie zagotować! Zostaw do schłodzenia.2. Połówkę arbuza wydrąż. Z miąższu usuń wszystkie pestki. Maliny i truskawki umyj, osusz, usuń szypułki. Owoce zmiksuj na gładkie piure. Przetrzyj przez sitko, jeśli chcesz pozbyć się pestek. Mus owocowy...

  • Ciasto szybkie w przygotowaniu, ok.1 godziny. RADA: Jeżeli nie mamy czasu na wypieki kupujemy gotowe spody biszkoptowe. Czasami tak robię i wychodzi równie pysznie. W takim przypadku nalezy nasączyć je większą ilością płynu( np. herbaty).

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek (o wymiarach 40 x 60 cm). 2. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę powoli wsypując pozostały cukier(...) białych mentosów Przygotowanie: 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawać do masła. Na koniec...

  • Sprawdzony przepis na "Puszysty sernik"

  • Ten deser jest pyszny.Warto go spróbować.

  • Wypróbowany przepis na "Puszysty krem z mandarynkami"

  • Superowy deserek dla dzieci

  • Przepis wart wypróbowania: "Puszysty krem z kawą i cytrusami"

Artykuły na temat: puszysty krem owocowy
  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza,...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasta z kremem

    ...zamierzasz przełożyć tort, dodaj łyżkę stołową czystego spirytusu lub innego mocnego alkoholu - przełamie on smak masła (nie będzie wyczuwalny). Do babeczek Krem owocowy, budyniowy, bitą śmietanę(...) niż w przepisie na opakowaniu). Wystudź go pod przykryciem. Zmiksuj 3/4 kostki masła z 2-3 łyżkami cukru pudru. Porcjami dodawaj zimny budyń, miksując masę na puszysty krem. Pod koniec dodaj sok...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Sposoby na oponkę, czyli jak odzyskać talię

    ...tracimy kontrolę nad apetytem. Zdrowsze są ksylitol, miód i... cukier. Menu: Śniadanie: Omlet z dwóch jajek posypany pokrojonymi truskawkami lub malinami i polany łyżką miodu. Obiad: Krem(...): Puszysty omlet z mleka wymieszanego z jajkami, żółtą papryką i groszkiem. Dwie przekąski: po śniadaniu i po obiedzie) Sałatka owocowa. Jogurt z natką i migdałami. 50+ Potrzebujesz wapnia i witaminy...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Przygotuj się na przyjęcie

    ...przyjęciach kelnerzy oferowali wyłącznie: damom - słynny francuski aperitif ratafi a de champagne, likier o owocowym aromacie i orzeźwiającym smaku produkowany w Szampanii, a kawalerom czerwone wino, burgunda(...) lodówki, posypuję migdałami i polewam stopionym masłem). Jest też wędzona, gotowana szynka zmiksowana z mascarpone i kieliszkiem porto na puszysty mus. Oraz pasty - rybna i serowa. Obok stoją koszyki...

  • Po zmaganiach z kruchym ciastem, Justyna Pszczółka zaprezentowała bardzo apetyczny wypiek, który z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ciasto kruche: 400g mąki pszennej 260g miękkiego masła 110g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kardamonu Nadzienie: 800g wypestkowanych brzoskwiń 3 łyżki likieru amaretto 50g całych migdałów 700g mango 3 łyżki cukru 1 laska wanilii 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200g świeżych malin...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...