• Informacje na temat:

    puszyste racuchy z jagodami

Przepisy na temat: puszyste racuchy z jagodami
  • Racuszki z owocami

    ...szypułki. 4. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Partiami smaż puszyste racuchy. Co pewien czas dolewaj olej. Placuszki osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 5. Racuchy układaj na...

  • Smaczny pomysł na "Racuchy z jagodami"

  • Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, podwieczorek czy deser lub po prostu jako przekąska. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Myślę, że wszystkie potrzebne składniki na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Zaskoczeniem pewnie będzie dla Was, że można przygotować tak puszyste, mięciutkie racuchy w tak prosty i szybki sposób. Wyjdzie nam wspanałe wspomnienie dzieciństwa...

  • Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

  • Wypróbowany przepis na "Racuchy twarogowe z jagodami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Lekkie i puszyste ciasto z jagodami"

  • Wypróbowany przepis na "Puszyste racuchy z kukurydzą i papryką"

  • Pulchne bułeczki z jagodami, które nie są trudne do wykonania jak można myśleć. Przepis od anyżkowo.

  • Puszyste, smaczne i pożywne.

  • są puszyste, lekkie , świetne na podwieczorek, można je podać z dipem serowo-ziołowym

Artykuły na temat: puszyste racuchy z jagodami
  • Rodzinny obiad dla niejadków

    ..., które zawsze się udają! Fix Chrupiące placki ziemniaczane i Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr sprawią, że obiady zadowolą gust całej rodziny. Ziemniaczane danie w wielu odsłonach Jak z sukcesem(...) przygotowywać ulubionego dania od podstaw. Do przyrządzenia pysznych placków wystarczy woda i jedno jajko! Otrzymasz ciasto o puszystej konsystencji, a Twoje placki będą złociste i chrupiące. Z jednego...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Tajemnicze czerwone ziarenka, na punkcie których oszalał cały świat. Czym są jagody goji i w jaki sposób włączyć je do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Chociaż w Polsce jagody goji stały się hitem dopiero kilka lat temu, w azjatyckiej medycynie naturalnej były wykorzystywane już 2500 lat temu. Dzięki nim leczono wiele przykrych dolegliwości, począwszy od reumatyzmu, a na podniesionym ciśnieniu kończąc. Nic więc dziwnego, że do tych niepozornych owoców przylgnęła łatka superżywności. Jeśli...

  • Jagody to najprawdziwszy leśny skarb. Nie tylko doskonale smakują i są świetnym dodatkiem do ciast i deserów, ale także rewelacyjnie wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/PICSEL W jaki sposób rozpoznać, że lato rozgościło się u nas na dobre? Na straganach, tuż obok poziomek i czereśni, zaczynają pojawiać się polskie jagody zbierane w naszych lasach. Zajadając się nimi, zwykle skupiamy się na ich wyjątkowym smaku, a zdecydowanie rzadziej myślimy o tym, w jaki sposób wpływają na nasz organizm....

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Fot. 123RF/Picsel To oczywiste - najlepiej smakują potrawy przygotowane przez mamę lub babcię. Choćby należały do najprostszych, miały w sobie coś, co sprawiało, że nie dało się im oprzeć, a ich smak był nie do podrobienia. Każdy z nas ma co najmniej kilka takich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa, które sprawiają, że uśmiech automatycznie pojawia się...

  • Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą się nam ze słodkimi pierogami, letnim popołudniem i błogim leniuchowaniem? Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Aby otrzymać pyszny deser z borówek, wystarczy dodać do nich trochę cukru, i lekko wymieszać, aby nie zgnieść owoców. To takie proste - smak jagód nie wymaga żadnych innych dodatków. Są wspaniałą...

  • Karpatka udekorowana gruszkami w cukrowym syropie, oblanymi czekoladą. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem3 szklanki mleka6 łyżek cukru 2 opakowania budyniu toffi lub krówkowego na 3/4 l mleka300 g masła Dekoracja3 zielone gruszkiodrobina wody2 łyżki cukru 1 gotowa polewa czekoladowa (deserowa) lub 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady CiastoMasło i wodę zagotować, dosypać mąkę, zaparzyć, a następnie ostudzić. Miksując, dodać jajka i...

  • Tajemnicze czerwone ziarenka, na punkcie których oszalał cały świat. Czym są jagody goji i czy naprawdę warto wydać na nie pieniądze? Chociaż w Polsce jagody goji stały się hitem dopiero kilka lat temu, w azjatyckiej medycynie naturalnej były wykorzystywane już 2500 lat temu. Dzięki nim leczono wiele przykrych dolegliwości, począwszy od reumatyzmu, a na podniesionym ciśnieniu kończąc. Nic więc dziwnego, że do tych niepozornych owoców przylgnęła łatka superżywności. Jeśli przyjrzycie się ich...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...