• Informacje na temat:

    puszyste ciasto z czereśniami

Przepisy na temat: puszyste ciasto z czereśniami
  • Czereśnie - smaczne i zdrowe

    ...letni podwieczorek proponujemy ucierane ciasto z czereśniami. Puszyste i pachnące latem. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 3 szklanki mąki, 6 jaj, kostkę margaryny, szklankę cukru, 2 łyżeczki(...) z białek. Postępujemy tak aż do całkowitego wyczerpania mąki i piany. Połowę otrzymanego ciasta rozkładamy na dnie prostokątnej foremki 25x40 cm. Na ciasto układamy wydrylowane czereśnie, oprószone...

  • bardzo puszyste i niezwykle smaczne ciasto

  • Delikatne i puszyste ciasto o ciekawej strukturze i artystycznej kolorystyce urzekło nas swoim smakiem i wyglądem.

  • Szybko i smacznie. Więcej na blogu: http://projectswithtaste.blogspot.com/

  • Czereśnie trzeba wykorzystać nie tylko zajadając się nimi prosto z drzewa...ale również upiec takie oto ciacho...:)

  • Już są. Nie mogłam się oprzeć. Do tego sernika potzrzeba tylko pół kilo czereśni. I warto było. :)

  • Placuszki są lekkie i puszyste,mają delikatny smak i aromat.Idealne na obiad czy kolację.

  • Placek na oleju, szybki do wykonania i bardzo puszysty. Wierzch posypany zmielonymi prażonymi pestkami dyni.

  • Najprostsze ciasto drożdżowe jaki do tej pory robiłam. Wystarczy tylko wszystkie składniki wrzucić do miski, odstawić na 2 godziny, potem wymieszać, wylać na blachę, obsypać owocami i upiec. Ciasto bardzo aromatyczne, delikatne i puszyste. Polecam każdemu, owoce można dowolnie zmieniać, ja tym razem upiekłam je z czereśniami.

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto z czereśniami"

Artykuły na temat: puszyste ciasto z czereśniami
  • Babka marcepanowa

    ...i kremowa, kolejno wbijać jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy maślanej. Dodać 10 dag posiekanej czekolady i czereśnie. Przemieszać ciasto łyżką. Natłuszczoną(...) podgrzać. Dodać pozostałą posiekaną czekoladę oraz olej kokosowy. Podgrzewać dalej, aż składniki polewy dobrze się połączą. Zdjąć z ognia, studzić około 15 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą. Udekorować...

  • Czereśnie to jedna z pierwszych zapowiedzi lata. Gdy dni robią się już naprawdę bardzo długie, a temperatura znacząco przekracza 20 stopni, możecie być pewni, że uda wam się odnaleźć je na straganach. Fot. 123RF/PicselPierwsze okazy tej rośliny podobno pojawiły się w Europie za sprawą słynnego, rzymskiego wodza Lukullusa, który jeszcze w I wieku przed naszą erą miał przywieźć je ze sobą z wyprawy do Turcji. Nie potrzeba było wiele czasu, aby drzewko rozprzestrzeniło się niemal po całym...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Drożdżowe ciasto z pyszną kruszoną i dżemem śliwkowym. Drożdżowe60 dag świeżych drożdży160 g cukru1½ szklanki letniego mleka1 kg mąki10 żółtek100 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy2 łyżki jogurtu naturalnegokieliszek wódki (ok. 30 ml)szczypta soli Kruszonka 125 g mąki pszennej 50 g cukru (można dodać mniej)50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegogarść orzechów włoskich Dodatkowo 2 garście orzechów włoskich Dżem śliwkowy8 łyżek wody 2 łyżki cukru8 goździkówszczypta cynamonu szczypta...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...