• Informacje na temat:

    puszne 25 odc 3

Przepisy na temat: puszne 25 odc 3
  • oj słodziutkie

  • Bardzo szybkie i proste ciasto. Bez pieczenia i stresowania się czy wyrośnie :). U nas zawsze robi je Szuler ( i bardzo często również sam je zjada :)). Pomimo kajmaku i budyniu nie jest słodkie i mdlące. Bardzo lubiane przez dzieci.

  • Baaardzo polecam! jest przepyszny:)

  • Ciasto jest bardzo smaczne mleko skondensowane można zastąpić mlekiem słodzonym kajmakowym czyli o smaku krówki i zaoszczędzimy sobie 2 godzin gotowania polecam i pozdrawiam :)

  • Delikatna drożdżowa chałeczka w 3 kolorach i smakach, prosta i pyszna. Jeśli chodzi o nas...zjedliśmy ją praktycznie całą na ciepło :D, w towarzystwie szklanki mleka, pycha ! P.S Brzuchy nas nie bolały :)

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"

  • ciasto 3 bit truskawkowy

  • Lekki, wilgotny biszkopt z pysznym kremem z dodatkiem świeżych truskawek, dekorowany przecierem z truskawek i świeżymi owocami. Pycha.

  • Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • przepis od mojej koleżanki Asi-jadłam ją u niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie

Artykuły na temat: puszne 25 odc 3
  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • Zaradna i pomysłowa gospodyni domowa (gospodarze także, a jakże!) chętnie wykorzystuje nowoczesne urządzenia w kuchni, które ułatwiają i uprzyjemniają jej proces przygotowywania posiłków. Powszechnie spotykane są wielofunkcyjne roboty kuchenne, inteligentne sposoby przechowywania żywności, czy wykonane z trwałych i innowacyjnych materiałów naczynia, noże i blaty kuchenne. Przyjrzyjmy się kilku rozwiązaniom, które w ostatnich latach sprawiły, że gotowanie stało się wygodne, zdrowe oraz...

  • Kuchnia to nie miejsce, gdzie powinniśmy wytężać wzrok. Gotowanie to spektakl dla zmysłów wymagający dobrego oświetlenia. Fot. 123RF/PicselDobre światło pozwala na rozpoznanie, czy jedzenie się nie przypala, czy jakiegoś składnika brakuje, czy wszystko jest świeże, nieuszkodzone, dobrze pokrojone i dokładnie zmieszane. Jednym słowem - umożliwia kontrolowanie procesu przyrządzania posiłków. Udzielamy kilku praktycznych rad, jak rozmieścić punkty świetlne, aby gotowało się wygodnie, a kuchnia...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Najbardziej ekskluzywne Restauracje w stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej. Od 25 sierpnia do 3 września odbędzie się trzecia edycja Fine Dining Week. Popisowe, pięciodaniowe menu w pięknej oprawie goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych. Właśnie ruszyły rezerwacje na stronie www.FineDiningWeek.pl Po sukcesie poprzedniej edycji festiwalu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych restauracjach w Warszawie. Wyjątkowe...