• Informacje na temat:

    puszka mix meksykańska

Przepisy na temat: puszka mix meksykańska
  • MIX

    gustowna pychotka

  • Smaczny pomysł na "Mix ze szpinakiem"

  • ostra i sycąca

  • Proste danie jednogarnkowe, doskonałe na imprezę wieloosobową, bardzo dobre do mocnego alkoholu.

  • Zupa meksykańska

  • Sałatka meksykańska. Polecam przepis ;)

  • Nisko kaloryczna

  • Smaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej.

  • Popularna sałatka meksykańska z pewnością zasługuje na miano królowej imprez. Pożywna, przyjemnie pikantna i efektowna. Nachosy świetnie podkreślają smak sałatki i przyjemnie chrupią, zmieniając tym teksturę całego dania. Robiłam ją wielokrotnie, ale jakoś nie było okazji do jej sfotografowania. Zawsze znikała w zaskakującym tempie, ale trudno się dziwić - jest Zapraszam Was na moją wersję sałatki meksykańskiej.

  • Danie smaczne i pożywne.

Artykuły na temat: puszka mix meksykańska
  • Impreza ze smakiem!

    ..., puszka kukurydzy, sos Vinaigrette lub czosnkowo - ziołowy Przygotowanie: obrane ze skórki pomidory i ogórki pokroić w kostkę i wymieszać z odsączoną kukurydzą i mixem sałat. Dla smaku dodać sos(...) cebulą. Jalapeno faszerowane pastą z tuńczyka Składniki: 3 ziemniaki, 1 cebula, puszka tuńczyka w oliwie, 10–12 marynowanych w całości papryczek jalapeno, 4 łyżki majonezu, czarny pieprz...

  • Po zmaganiach z kruchym ciastem, Justyna Pszczółka zaprezentowała bardzo apetyczny wypiek, który z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ciasto kruche: 400g mąki pszennej 260g miękkiego masła 110g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kardamonu Nadzienie: 800g wypestkowanych brzoskwiń 3 łyżki likieru amaretto 50g całych migdałów 700g mango 3 łyżki cukru 1 laska wanilii 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200g świeżych malin...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...polędwicy pieczonej, pół strąka czerwonej papryki. II Śniadanie: Mały jogurt naturalny, jabłko, 8 migdałów. Obiad: Gotowane udko kurczaka, sześć łyżek kaszy jęczmiennej, posypane natką pietruszki. Mix(...) meksykańska: cztery łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka odsączonego z zalewy naturalnej, po pół strąka pokrojonej, żółtej i zielonej papryki, pomidor. Dopraw ziołami np. prowansalskimi...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś   Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Jeśli znudziły Ci się zwykłe, grillowane kiełbaski skorzystaj z propozycji Pascala Brodnickiego i zrób błyskawiczne szaszłyki z kurczaka w marynacie z rozmarynem, podawane z mixem sałat. Dowiedz się także, jakich ziół używać najlepiej do marynaty. Do przygotowania szaszłyków potrzebne będą: - kurczak - papryka - pomidory - czerwona cebula - skórka z cytryny - oliwa Marynata: - rozmaryn - tymianek - liść laurowy - oliwa - skórka otarta z cytryny Mix sałat: - rukola - liść musztardowaca...

  • Tym razem Pascal Brodnicki na weekendowe grillowanie proponuje lakierowaną pierś z kaczki w marynacie z przyprawą 5 smaków, która zawiera anyż. Sprawdź jak szybko i łatwo można przygotować ten rarytas. Anyż, który jest składnikiem przyprawy 5 smaków był znany już od czasów średniowiecznych lecz nie jako przyprawa, wierzono że ma moc odstraszania złych snów. Do przygotowania potrawy potrzebne będą: - pierś z kaczki - mix sałat - oliwa truflowa Na marynatę: - przyprawa 5 smaków - sos...