• Informacje na temat:

    pure brokuły

Przepisy na temat: pure brokuły
  • brokuły+filet z kurczaka

  • Brokuły.

  • Bardzo smaczne rozgrzewające :)

  • Bardzo dużo wartości odżywczych, a bardzo mało kalorii - to zalety dyni. Można przechowywać w całości, ale ponieważ jednej zimy dynia mi spleśniała, to od teraz przechowuję ją tak: z 6 kg dyni ok. 4 litry pure

  • Fajny i smaczny pomysł na wykorzystanie ziemniaków które nam zostały po obiedzie.

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

  • Przepisów na brokuły jest pewnie milion.Ja jednak najbardziej lubie ten prościuteńki

  • liczba porcji-2 czas przygotowania-30 minut stopień trudności-łatwe kaloryczność- niskokaloryczne koszt-tanie

  • genialne połączenie :)

  • Następna sałatka z gatunku "prosta i szybka". Tym razem dla miłośników brokułów.

Artykuły na temat: pure brokuły
  • Dieta oczyszczająca

    Kaszę i brokuły ugotuj. Paprykę pokrój w kostkę. Połącz i dopraw ziołami. Czas 25 minut, cena 4,50 zł KATARZYNA JERZEŁKOWSKA - fizjoterapeutka, właścicielka specjalizującego się w dietach i zabiegach oczyszczających Centrum Promocji Zdrowia Pure-Med...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i nadal cieszą, we...

  • TEST: ​Ręczny blender Philips

    ...brokułowa - szybka i zdrowa. W  wywarze z warzyw i oliwy z oliwek gotujemy brokuły - miksujemy wszystko i podajemy z grzankami. Do tej pory ugotowane warzywa rozdrabniałam w mikserze z dzbankiem, blender ręczny Pure Essentials Collection Philips pozwala zrobić to szybciej bez przelewania i brudzenia kolejnych naczyń. "Uzbrajamy" go w odpowiednią nakładkę i miksujemy zupę, nie rozchlapując jej po...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym brokuły są...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Od 8 października w sieci Lidl w sprzedaży jest wielofunkcyjne urządzenie kuchenne Monsieur Cuisine Plus marki Silvercres. Jak wiele czasu i pracy można dzięki niemu zaoszczędzić? Sprawdziliśmy to. Monsieur Cuisine Plus Silvercres Łączy funkcje aż 9 różnych maszyn. Umożliwia tym samym: „smażenie, gotowanie, w tym gotowanie na parze, ubijanie, rozdrabnianie i siekanie, miksowanie, mieszanie, blendowanie oraz ważenie. Sprzęt posiada moc 800 W (miksowanie) oraz 1000 W (gotowanie). Dzięki temu...

  • Niedzielny obiad to wyjątkowa moment w całym tygodniu, która daje wytchnienie, umożliwia spotkanie z najbliższymi i niespieszne delektowanie się spokojem, dobrym towarzystwem i świetnym jedzeniem. Takie chwile bowiem wymagają wyjątkowych potraw i ciekawych tematów do długich rozmów. Oto pięć łatwych przepisów na obiad dla całej rodziny, które nie przysporzą wam problemów i pozwolą cieszyć się dużą ilością wolnego czasu. Oto dania, które wymagają niewiele pracy i gwarantują sukces w kuchni. 1....

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Karp nie musi być nudny! Wystarczy odrobina kreatywności, kilka składników, które sprawią, że na nowo pokochacie tę rybę. Dziękujemy bardzo za wszystkie przesłane zgłoszenia na konkurs. Podzieliliście się z nami niezwykłymi pomysłami na karpia: wędzonego, w postaci klopsików czy nawet w cieście francuskim i kapustą kiszoną. Zobaczcie, jakie przepisy nagrodziliśmy książkami Doroty Wellman i Karola Okrasy „Ryby super". Mgdalena podała przepis na karpia w czerwonym sosie: Składniki: - 1 karp...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...