• Informacje na temat:

    pulpety z ryżem w sosie

Przepisy na temat: pulpety z ryżem w sosie
  • Chińskie pulpety wołowe z ryżem

    ...i grzyby i smażyć mieszając przez 5 minut. Dodać przyprawy, sos sojowy i sól. Zalać bulionem, zagotować. Dodać pulpeciki i gotować jeszcze 15 minut. Podawać z ryżem. Czas przygotowania: 50 minut Jedna...

  • Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny

  • Pulpety ziołowe z kurczaka - Maciej Kuroń

    Do mielonego mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, siekane świeże zioła i pozostałe przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety wielkości dużego(...) lub koperkowego. Podajemy z makaronem lub ryżem. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO...

  • Zostało mi trochę ryżu z poprzedniego dnia i chciałam go jakoś wykorzystać. Dodałam go do zmielonej piersi kurczaka, a żeby nie było nudno, dołożyłam jeszcze utartą marchewkę. Do tego sos pomidorowy i powstał pyszny obiad.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., gorgonzolę. Przypraw. Posmaruj pizzę sosem, posyp startą mozzarellą i ułóż plasterki jabłka. Piecz 15 minut w temp 220°C.  Pulpety szpinakowe Sposób przygotowania 1. Ciecierzycę zalej wodą(...) przez praskę jeden ząbek czosnku.  2. Po minucie zdejmij z ognia. Mięso wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem i przykryj odciętymi czubkami. Ułóż w garnku, zalej wodą, dodaj olej, sól...

  • Pulpety z mięsa z indyka gotowane w sosie z warzyw podane na kaszy kuskus.

  • Bezmięsne danie też może dobrze smakować.

  • Pulpety to pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny.

  • Pokrojone pomidory z cebulą i czosnkiem gotowane na małym ogniu, w nich pulpety z mięsa mielonego a wszystko doprawione ziołami prowansalskimi. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

  • Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...

Artykuły na temat: pulpety z ryżem w sosie
  • pulpety w sosie grzybowym

    ...grzyby i cebulę posiekać i dusić na oleju ok 5 min, w tym czasie zrobić pulpety: do mięsa dodać jajko, mąkę i formować drobne pulpety,  smażyć na złoty kolor a następnie dodać do grzybów z rosołkiem, dusić 25 min, po tym dodać śmietanę i gotować jeszcze 5 min, gotowe podawać z ziemniakami lub ryżem SMACZNEGO...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Te mielone cię zachwycą

    Klopsiki, pulpety, frykadelki... Delikatne i aromatyczne. Mieszaj, przyprawiaj i podawaj.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...towarzystwo. I to nie byle jakie. Znakomicie komponuje się zarówno z ryżem, jak i ziemniakami. Nie pogardzi także randką z kaszą. Mięsne zawijasy Wegetarianizm nie jest dla Ciebie, a w Twojej kuchni to właśnie mięso gra pierwsze skrzypce? Mamy dobrą wiadomość! Gołąbki też je uwielbiają. Znakomicie dopasują się do różnorodnych mięs oraz ryby. W kapuściane liście śmiało zawijaj pulpety, schabowe...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...i zioła zmieszać z ryżem. Podawać z szaszłykami, polane pozostałym masłem ziołowym. Makaron z mięsem mielonym i kiełbasą Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku Rozmaryn 4 listki szałwii(...) masłem, posypany ziołami i parmezanem. Pulpety z borówką brusznicą Składniki: 200 g borówki brusznicy 3 łyżki cukru Łyżeczka skrobi 2 cebule Pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Diabelnie smaczne

    Pulpety w sosie paprykowym Składniki na 4 porcje: 3/4 kg mielonego mięsa drobiowego, szklanka ciepłego mleka, bułka kajzerka, ząbek czosnku, 2 cebule, jajko, 2 czerwone papryki, szklanka wywaru(...) minutach od wypłynięcia. Pulpety podawaj polane sosem paprykowym z ziemniakami z wody. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 415 kilokalorii Gulasz wołowy Składniki na 6 porcji: 75 dag wołowiny zadniej...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...