• Informacje na temat:

    pulpety wieprzowe w sosie

Przepisy na temat: pulpety wieprzowe w sosie
  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego 10 dag mięsa mielonego cielęcego cebula jajko 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia 2 liście laurowe 2 ziela angielskie(...), zeszklij na oleju. Połącz mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, kolendrę. Wyrabiaj. Z masy formuj kulki, smaż na rozgrzanym oleju. 2. Pulpety zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie...

  • Pulpety w lekko ostrym aromatycznym sosie.Serdecznie polecam:)

  • Pulpety z makaronem

    Składniki: makaron spaghetti 25 dag pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oleju czosnkowego 5 dag orzeszków piniowych Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej cebula olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie: 1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj...

  • Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...

  • Pulpety wołowe w pikantnym sosie

    Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 200ml  bulionu wołowego 100g pokrojonej w kostkę cebuli 10ml oliwy z oliwek Gallo Classico 20g przypraw (cynamon w laskach, anyż, mielony pieprz, nasiona musztardy i papryczki chili) 50g mąki, sól do smaku 100g (gotowego) purée ziemniaczanego Przygotowanie: Przypraw mięso solą i pieprzem, uformuj kulki. Obtocz je w mące...

  • Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.

  • Jakie mięso mielone do czego?

    Wołowe, wieprzowe, a może cielęcina? To jakie mięso mielone wybierzemy, zależy od potrawy, jaką chcemy przygotować.

  • szybkie w wykonaniu danie na obiad.

  • Wyszły miękkie i bardzo smaczne:)

  • Pulpety wieprzowe podane z kapustką brukselką, polane sosem koperkowym.

Artykuły na temat: pulpety wieprzowe w sosie
  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    ...biszkoptowe (przygotowane bez dodatku żółtka jajka) i jedna brzoskwinia obrana ze skórki. Herbata z cytryną. Obiad. Pierwsze danie: zupa jarzynowa, drugie danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym(...) oraz jogurty 0 proc. tłuszczu. Z mięs wybieraj białe i chude czerwone. Może to być np. pierś indyka i udka kurczaka bez skóry, cielęcina, wołowina, polędwiczki wieprzowe, schab. Dwa razy...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Dieta na lepsze trawienie

    ...zrezygnujmy, bo utrudniają trawienie : Tłuszcze zwierzęce, tłuste mięsa i wędliny, zwłaszcza wieprzowe, zawierają dużo kwasów tłuszczowych trans spowalniających trawienie. Nadwyrężają też wątrobę(...) z grzankami, 2 pulpety z drobiu, 2 łyżki ryżu, tarte buraczki z cytryną; Deser: kisiel owocowy ze startym jabłkiem; Kolacja: kanapka z pastą twarogową, natką i jogurtem, pomidor. Dzień drugi...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Zimowe grzybobranie

    ..., żurawinami, pozostałym sokiem z cytryny i olejem. Pieczeń podawaj na ciepło lub zimno. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 420 kalorii Pulpeciki w sosie Składniki na 4 porcje: 60 dag mieszanego mielonego mięsa (wieprzowego i wołowego) , jajko, 25 dag pieczarek, cebula, czerstwa bułka kajzerka, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki startego żółtego sera...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...