• Informacje na temat:

    pulpety inaczej z warzywami

Przepisy na temat: pulpety inaczej z warzywami
  • Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny

  • Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykańskie. Jak zwał, tak zwał- smak bardzo podobny do oryginalnych gołąbków. Z tą różnicą, że kapustę mamy w środku. Polecam.

  • Danie proste ale i smaczne.

  • Sprawdzony przepis na "Pulpety z warzywami po 2. roku"

  • proste, szybkie, smaczne

  • Pyszne danie idealne dla całej rodziny:)

  • Nie każdy lubi podroby. Ja uwielbiam ☺ Wymyśliłam taki zamiennik dla flaczków. Bardzo przyzwoicie smakuje. Dla tych, którzy nie lubią zapachu i smaku tradycyjnych flaków może to być dobra alternatywa. Na nadchodzące święta potrawa idealna! Można przygotować dwa dni wcześniej i wtedy jest najlepsza, później wystarczy tylko podgrzać. Polecam !

  • Danie jak z restauracji a zrobione w domu:)

  • Pyszne i delikatne w smaku pulpeciki, podane nie tradycyjnie z sosem, a raczej w zupie :)

  • Szybkie,pyszne i sycące

Artykuły na temat: pulpety inaczej z warzywami
  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...to właśnie mięso gra pierwsze skrzypce? Mamy dobrą wiadomość! Gołąbki też je uwielbiają. Znakomicie dopasują się do różnorodnych mięs oraz ryby. W kapuściane liście śmiało zawijaj pulpety, schabowe(...) owijania. Wystarczy kilka prostych kroków. Od czego zacząć? Wymieszaj mięso z jajkiem, posiekanymi liśćmi kapusty lub innymi warzywami oraz dodaj ulubione zioła do smaku. Następnie uformuj kotlety...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Smaki arktyczne

    ..., nasączone chemikaliami, ale po prostu inne. Buraki, marchew, ziemniaki i maliny smakują w Norwegii zdecydowanie inaczej niż u nas (szparagi i pomidory z grubsza tak samo). Podobnie cebula, zielona(...). Muszę przyznać, że poza warzywami i owocami oraz krabami (co tu dużo gadać - świeżutki krab z Morza Północnego, kropla oliwy i człowiek szczęśliwy) najbardziej w Norwegii smakowały mi sery zagrodowe...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...trzy kulki, każdą rozgnieć na placek. Obrane jajko delikatnie owiń mięsem, uformuj zgrabne pulpety. Do osobnych miseczek wsyp mąkę i bułkę tartą. Do innej miseczki wbij surowe jajko i roztrzep je(...) tartej, powinna zrobić się złota w ciągu 10 sekund. Smaż pulpety 8-10 minut, aż będą złotobrązowe z każdej strony. Podawaj na gorąco lub na zimno na kiełkach pora. Cielęcina pieczona z białym winem...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...