• Informacje na temat:

    pulpety dla karmiącej mamy

Przepisy na temat: pulpety dla karmiącej mamy
  • Tort kokosowo - jabłkowy z posmakiem agrestu, polany lustrzaną polewą czekoladową. W sam raz dla MAMY.

  • Proste danie dla każdego.

  • Bardzo smaczne i łatwe do przygotowanie

  • Smaczny pomysł na "Sola dla mojej mamy"

  • Wypróbowany przepis na "Słodki bukiet dla mamy. Kosz pełen kwiatów"

  • Zdrowe,smaczne,na szybko,łatwe wykonanie,tanie,dla całej rodziny :)

  • Idealne z sosem lub innymi dodatkami

  • Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)

  • Skoro jesień, to jabłka, a skoro jabłka – to szarlotka, a najlepiej – szarlotka mojej mamy. A raczej jabłecznik mojej mamy, bo ona sama nigdy nie nazywała tego pysznego i prostego ciasta szarlotką. W czasach mojego dzieciństwa to był po prostu jabłecznik. Mama na szczęście często go piekła. Uwielbiałam to ciasto! A najbardziej wtedy, gdy było świeżutkie i ciepłe, przed chwilą wyjęte z piekarnika. Mama nie chciała się godzić na jedzenie tak świeżego ciasta. Ostrzegała, że brzuchy nas rozbolą....

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

Artykuły na temat: pulpety dla karmiącej mamy
  • Czy wyobrażasz sobie kuchnię bez przypraw, a w konsekwencji nudne, mało wyraziste dania? Absolutnie! To bowiem przyprawy sprawiają, że nasza kuchnia pachnie, kusi i zaprasza do siebie gości. Jednym słowem - tętni życiem! Fot. 123RF/PicselPrzyprawy już od wieków odgrywają ważną rolę w codziennym życiu. To im zawdzięczamy bardziej wyrazisty smak przyrządzanych przez nas potraw. To one wydobywają niepowtarzalny aromat dań. Dodają barw na talerzu! Ponadto - mogą przedłużyć świeżość produktów. Co...

  • Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych wspomnień i anegdot, a także przypomnienia ulubionych dań członków całej rodziny Stare receptury są inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu, choć zdarzają się i takie, które wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Pojawiają się dania tradycyjne - na przykład, pasztet, łazanki z kapustą, zrazy,...

  • Już w najbliższą sobotę w Krakowie Asia Mentel poprowadzi kolejne warsztaty kulinarne dla dzieci. Tym razem nuczy najmłodszych jak przygotować smaczne, ale przede wszystkim zdrowe muffinki pełne świeżych owoców i orzechów. Pod jej okiem dzieci przygotują także małe niespodzianki dla swoich Mam! Na warsztaty można przyprowadzić dzieci w wieku od 5 do 8 lat. Grupy dostosowane są do wieku: godzina 10:00 - dzieci 3,5-5 lat godzina 12:30 - dzieci 6-7 lat godzina 15:00 - dzieci 8 lat i starsze...

  • Zjedzenie niektórych potraw wymaga od nas nie tylko mocnego żołądka, ale także nerwów ze stali. Gdy analizuje się ich skład,można odnieść wrażenie, że gotujący je kucharz, zamiast „przygotuję ci coś pysznego”, chciał raczej powiedzieć „mogę się założyć, że tego nie zjesz”. Niemalże w każdym regionie świata znajdziemy niezwykłe dania, które większość z nas zaszufladkowałaby jako „ekscentryczne". Część z nich szczególnie wybijają się na tym tle, przypominając raczej wymysł reżysera filmów...

  • Prowadzisz bloga lub kulinarny fanpage? Podziel się z nami swoim pomysłem na danie z mrożonych warzyw lub owoców, a być może to właśnie do ciebie trafi jedna z atrakcyjnych nagród. Jesień trwa w najlepsze i coraz trudniej nam o świeże warzywa i owoce, które będą wspierały nasz organizm w walce z jesiennymi przeziębieniami. Dlaczego by więc nie sięgnąć po mrożone produkty, które są wyjątkowo łatwo dostępne? Abyśmy mogli cieszyć się ich smakiem przez cały rok, zebrano i zamrożono je w szczycie...

  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Walentynki to bez wątpienia święto par, ale co jeśli akurat w ten dzień jesteśmy sami? Warto zmienić go w długą randkę z samym sobą. Dla wszystkich singli przygotowaliśmy wyjątkowe menu, dzięki któremu ten dzień zamieni się dla was w pasmo samych przyjemności. Fot.123RF Nawet jeśli nie macie pary, Walentynki mogą być waszym świętem. Chociaż przez ten jeden dzień w roku warto się trochę porozpieszczać - poświęćcie czas na zapomniane hobby lub sprawcie sobie mały (albo bardzo duży) prezent....

  • Ciężko wyobrazić sobie wigilijną kolację bez karpia. W końcu to polska, świąteczna tradycja, prawda? Nic bardziej mylnego! Karp nie jest typową, polską rybą wigilijną. Nieprzyjemny smak karpia może wynikać ze sposobu jego przechowywania i transportowania. / fot. 123rf.com Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki...

  • Kiedyś wiedza dotycząca grzybów była zakazana. Uznawano je za przeklęte twory natury, których należy unikać. Na całe szczęście po średniowieczu nadszedł czas ludzi światłych, a grzyby wróciły na stoły. Zbieranie grzybów to naturalny odruch człowieka. Nie da się dokładnie określić, kiedy ludzie zasmakowali w grzybach, ale na pewno były one jednym z pierwszych pokarmów zbieranych w lasach. W starożytności wielbiono je i uważano za boski dar. Rzymianie podawali je na ucztach, a nawet próbowali...