• Informacje na temat:

    pulpet

Przepisy na temat: pulpet
Artykuły na temat: pulpet
  • Sos z pulpetami w chlebie

    ...1. Grzyby, czosnek i cebulę oczyścić, pokroić. Smażyć na oleju 10 min, mieszając. Doprawić solą i pieprzem.  2. Mięso wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz, uformować nieduże pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.  3. Bulion zagotować w szerokim garnku. Delikatnie wkładać pulpety, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wyłowić, zalać bulionem pieczarki, dusić ok. 10 min.  4. Z chlebów odciąć...

  • Jesteśmy narodem, który uwielbia zupy. Nic więc dziwnego, że goszczą one także na naszym świątecznym stole. Ale jak je przygotować, aby smakowały każdemu członkowi rodziny? Fot. 123RF/Picsel Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich głęboki i bogaty smak. Na co jeszcze, poza...

  • Zupa z pomidorów i papryki z pulpetami

    Spokojnie zastąpi dwa dania. Gęsta, bogata w dobre składniki i bardzo sycąca. Taka zupa szybko cię rozgrzeje i postawi na nogi.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Pulpety w pomidorach

    Jeśli masz ochotę na małą odmianę, do każdego pulpeta włóż orzech włoski i starannie zlep – świetnie smakuje.

  • Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Pani Moniki L. z Sanoka. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Klaudii Ch. z...

  • Zjadłabym już tego serniczka lub mazurka, a tu dziś zwykły pulpet i resztka własnoręcznej pizzy i ani minuty wolnego na stworzenie czegoś mniaaam:)

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    ...kulki. Obtocz je w mące i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. 4. Przełóż pulpety do garnka. 5. Obierz pietruszkę i marchew, pokrój w kostkę. 6. Oczyść paprykę, pokrój. Warzywa wraz z dynią obsmaż na tłuszczu po pulpetach. 7. Dodaj je do pulpetów i zalej rosołem. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Potrawę posyp natką pietruszki. Zobacz również: