• Informacje na temat:

    pulpeciki gotowane w sosie

Przepisy na temat: pulpeciki gotowane w sosie
  • Kolorowe pulpeciki

    ...w posolonym wrzątku. Przecier pomidorowy zagotuj, przypraw. Pulpeciki wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj polane sosem pomidorowym, np. z makaronem.

  • Delikatne pulpeciki w sosie koperkowo - cytrynowym.

  • Kartoflanka z pulpecikami

    .... Wrzuć je do gotującej się zupy. Gotuj 15-20 minut. Ugotowane pulpeciki możesz zamrozić na następny obiad. Ułóż je płasko na posmarowanym olejem talerzu i wstaw do zamrażalnika. Zamrożone przełóż do(...) (oczyść ją najpierw z pestek!). Wsyp paprykę i szczyptę pieprzu. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem.  3. W tym czasie zrób pulpeciki. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na zostawionej patelni...

  • Propozycja na smaczne i sycące pulpeciki, które świetnie sprawdzą się w porze obiadowej i zasmakują całej rodzinie :)

  • Pulpety w sosie koperkowym

    ...i pieprzem. Pulpeciki wyjmij łyż- ką cedzakową. Polej sosem. Danie udekoruj odłożonym wcześniej koperkiem. 

  • Pulpeciki w sosie koperkowym Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To dania proste, niewyrafinowane, przygotowane z prostych i naturalnych składników. Takie smaki i zapachy przywołują czułe wspomnienia i dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Pulpeciki w sosie koperkowym - ten smak z pewnością pamięta każdy z Was. Mięciutkie i delikatne pulpeciki w lekkim i aromatycznym sosie koperkowym. Prostota zamknięta w niebywałym smaku!

  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    ...kilka minut. Wlej bulion. Przypraw do smaku. Całość zagotuj. Do rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Przykryj i duś na bardzo małym ogniu około 10 minut. Pod koniec duszenia do garnka wlej...

  • Pyszny, szybki obiad :) Swietnie smakuja z kasza lub ryzem.

  • Pulpeciki z makaronem

    ...pomidory wraz z zalewą. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i cukrem oraz ziołami prowansalskimi, gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Włóż do niego pulpeciki, podgrzej w sosie. Makaron odcedź. Po porcji przełóż na...

  • Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.

Artykuły na temat: pulpeciki gotowane w sosie
  • Zapiekanka z pulpecikami

    Możesz posypać zieleniną.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Sos z pulpetami w chlebie

    ...1. Grzyby, czosnek i cebulę oczyścić, pokroić. Smażyć na oleju 10 min, mieszając. Doprawić solą i pieprzem.  2. Mięso wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz, uformować nieduże pulpeciki wielkości(...) wierzchy, ostrożnie usunąć miękisz, wypełnić sosem pieczarkowym, włożyć pulpeciki, przykryć plastrami sera. Zapiekać pięć minut w temp. 200°C (wierzchy ułożyć obok, też zapiec). Posypać posiekanym...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...5 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Do sosu wrzuć pulpeciki wielkości orzecha włoskiego uformowane z przyprawionego mięsa. Gotuj je w sosie przez 20-25 minut. Przygotuj cukinie. Cukinie umyj i przekrój...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Gotujemy na parze

    ...wymagające dłuższego gotowania. Pulpeciki drobiowe Składniki (4 porcje) 500 g mielonego mięsa drobiowego, 3 łyżki bułki tartej, jajko, pęczek natki pietruszki, 2 marchewki, pół litra bulionu(...)). Wyjmij pulpety i przestudź. Podawaj w miseczkach. Udekoruj pulpeciki pozostałą natką pietruszki. Jako dodatek serwuj pikantne sosy. Pampuchy - kluski na parze Składniki (6 porcji) Ciasto:  500

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Pulpeciki w sosie koperkowym

    Cebulkę obrać, opłukać, bardzo drobno posiekać, poddusić na maśle, przestudzić. W dużej misce wyrobić na jednolitą masę mięso z cebulką, bułka tartą, jajkiem, przyprawami. Z masy uformować klopsiki, ułożyć na desce i wstawić do lodówki na 15 minut. Zagotować bulion przeznaczony na sos, do gorącego wkładać pulpeciki partiami i gotować 15 minut od wypłynięcia, gotowe wyjąć na miseczkę. Koperek...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...