• Informacje na temat:

    pstrąga

Przepisy na temat: pstrąga
  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...znakiem owoców, warzyw i... wędzonych ryb. Bez względu na kartkę w kalendarzu, zawsze możemy przywołać atmosferę wakacji nad morzem. Jak to zrobić? Przygotować danie z wędzonego pstrąga lub wybrać świeżą rybę, która jest dostępna przez cały rok. Świeża ryba z Polski dostępna cały rok - Jest smaczną i zdrową rybą. Można go upiec, przyrządzić na grillu lub sięgnąć po wędzonego pstrąga, który...

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Terrina z pstrąga i łososia

    Składniki: - 1/2 kg filetow z pstrąga, - 1/4 kg filetow z łososia, - 10 dag zielonej fasolki szparagowej, - 1/2 l śmietany, - skórka i sok z cytryny, - 4 łyżki wytrawnego wina białego, - sos(...). Pstrąga pokroić na kawałki, włożyć na 10 min do zamrażarki. Fasolkę gotować 8 minut, osączyć. Pstrąga zemleć z zimną śmietaną i winem. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą, zostawiając duży zapas poza...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"

  • Mus z wędzonego pstrąga z grzybami leśnymi - Robert Sowa

    Składniki dla 10 osób: 700 g wędzonego pstrąga bez skóry i ości; 150 g masła; 250 g ugotowanych grzybów leśnych (tylko kapelusze); 50 ml białego wina; 2 ząbki czosnku; sok z cytryny; sól, biały pieprz; 100 g marynowanych szyjek rakowych...

  • Super przepis na smacznego pstrąga.

  • Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem

    Do zapiekanki najlepiej użyć dorsza, łososia lub pstrąga.

  • Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)

  • Roladki z pstrąga w białym winie - Anna

    4 niewielkie pstrągi, duża porcja włoszczyzny, 3/4 szklanki białego wytrawnego wina, 2 dag żelatyny, cytryna, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz

  • Dla miłośników ryb

Artykuły na temat: pstrąga
  • Czas na pstrąga z chrupiąca skórką

    Przygotowanie: Wytarte papierowym ręcznikiem pstrągi oprósz solą i pieprzem z zewnątrz oraz w środku. Skrop sokiem z połowy cytryny. Odstaw do lodówki na pół godziny. Do środka każdego pstrąga włóż po łyżeczce startego na wiórki masła. Rozprowadź je delikatnie nożem wzdłuż ryby. Oderwij duży kawałek folii aluminiowej. Wyłóż nią naczynie żaroodporne. Skrop folię olejem, a następnie oprósz...

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...

  • Filet z pstrąga tęczowego z beurre noisette

    Proste i wykwintne danie.

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Do potrawy najlepiej wybierać ryby z małą ilością ości. Są to m.in. morszczuk, dorsz, łosoś, mintaj. Łatwo też wyjąć ości z pstrąga.

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Król polskich rzek

    Pstrąga warto jeść przez cały rok, bo jest niskokaloryczny i zawiera mniej tłuszczu niż mięso i ryby morskie. I doskonale smakuje!

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Tarnogórskie podziemia dobre... na upały

    Dla kogoś, kto nie przepada za letnimi upałami, ale lubi niezwykłe miejsca, wymarzonymi obiektami do zwiedzenia mogą być Zabytkowa Kopalnia Srebra i Sztolnia Czarnego Pstrąga Tarnowskich Górach. Niezależnie od pory roku, panuje tam stała temperatura - ok. 10 stopni Celsjusza.

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

Wideo na temat: pstrąga
  • Ania Starmach i Gosku, czyli zaskakujące połączenie w kuchni

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" doszło do szalonego połączenia smaków i osobowości. Jurorka "MasterChefa" Ania Starmach oraz operator programu i vloger Paweł Gosk przygotowali: krem z buraka z malinami i rozmarynem, pstrąga z chili i imbirem oraz ciasto czekoladowe z serem pleśniowym.

  • Rodzinne przysmaki braci Golców

    Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec, czyli sernik z makiem. (Dzień Dobry TVN/x-news)