• Informacje na temat:

    pstrąg z boczkiem

Przepisy na temat: pstrąg z boczkiem
  • Pstrąg w boczku

    Składniki: - 2 małe pstrągi po ok. 35 dag, - 6 plastrów boczku wędzonego, - sok z 1 cytryny, - sól, pieprz, olej, - cytryny do dekoracji, - kilka listków natki Przygotowanie: Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć. Do środka włożyć 2 plasterki cytryny i kilka listków natki. Trochę posolić i oprószyć pieprzem. Pstrągi owinąć boczkiem, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na...

  • Smaczny pomysł na "Pstrąg smażony z boczkiem"

  • ...4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego rozmarynu; sól, pieprz.

  • Smakowita ryba.

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...zimno. Ryba pieczona w folii 1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub...

  • rybka po mojemu

  • .... Roztrzepać jaja, wymieszać z mlekiem i śmietaną, dodać tarty ser, doprawić do smaku i wylać na ciasto. Piec 20 minut w temperaturze ok. 200 st. C. Pstrąg w migdałach 2 pstrągi; 100 ml mleka; 25 g mąki; 30 g masła; pół cytryny; 30 g migdałów; sól; pieprz. Pstrągi sprawić i umyć. Mleko mocno osolić, zanurzyć w nim ryby, obtoczyć w mące. Rozgrzać 20 g masła na patelni i obsmażyć na niej ryby z każdej strony...

  • Bardzo dobry i prosty do zrobienia Pstrąg ...

  • Obiad w pół godziny

    .... Porcja zawiera: 415 kcal Propozycja 5. Pstrąg w maśle Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony(...). Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami. Propozycja 6. Potrawka koreańska Składniki na 4 porcje - 40 dag...

  • Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.

Artykuły na temat: pstrąg z boczkiem
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) koktajlowych z odrobiną oliwy.  Pstrąg grillowany na patyku Składniki na 4 porcje: 4 tusze pstrąga (wypatroszone ale z głową), pęczek świeżego koperku, papryczka chilli, dwie cytryny, 10 dag masła...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Pstrąg w sosie słodko kwaśnym

    ...mąką ziemniaczaną. Pstrąga „sprawić” i usmażyć. Na talerzu ułożyć pstrą,polać sosem słodko-kwaśnym i podawać z frytkami lub ryżem.   SMACZNEGO!  

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...? Jaki smak kojarzy się pani z dzieciństwem? - Jajecznica z cebulą. W PRL-u nie jadało się jajecznicy z boczkiem czy kiełbasą, bo ich po prostu nie było. Kapuśniak mojego taty, genialny. Kapusta(...) z koprem. Ulepię pierogi z kapustą i grzybami, piegowate, bo do ciasta dodam mak. Dzieciom zrobię zielone, barwione szpinakiem pierogi ruskie, bo nie wszystkie lubią grzyby. Pstrąg w skorupce makowej też...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Gofry gryź!

    .... Wafle z marynowanym pstrągiem i sałatką z kopru włoskiego  (na 10 gofrów) Czas przygotowania: 1,5 godziny + noc Poziom trudności: 3 Na gofry: 270 g mąki pszennej, 2 łyżki posiekanego koperku(...)) Na marynowanego pstrąga: 120 g cukru pudru, 80 g soli morskiej, 40 ml ginu, 1/2 szklanki posiekanego koperku, 1 cytryna (skórka i sok), 800 g świeżego pstrąga (filety) Na sałatkę: 250 g selera...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...