• Informacje na temat:

    pstrag w folii pieczony

Przepisy na temat: pstrag w folii pieczony
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    ...pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny." Przepisy oraz zdjęcie pochodzą z książki Zofii Cudny "Make cooking easier. Przepisy na cztery pory roku", która ukaże się 19 listopada.

  • Smaczny i tyle:-))

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    Rybę nacieramy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Jeśli mamy rybę w całości, to połowę ziół wkładamy w środek, a resztą obsypujemy rybę z zewnątrz. Jeśli mamy filety, to oczywiście obsypujemy je wszystkimi ziołami z obu stron. Rybę układamy na folii posmarowanej olejem lub masłem, zawijamy, możemy zrobić na górze kilka dziurek widelcem. Pieczemy na grillu przez 15 - 20 minut. Rybę ok...

  • Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".

  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 1 sprawiony pstrąg (ok. 400 - 450 g) lub szczupak; ćwiartka cytryny; po jednej gałązce świeżych ziół: estragonu, koperku, pietruszki; 2 liście laurowe; 30 ml oleju; 2 ząbki czosnku; pół łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich; sól; świeżo mielony pieprz.

  • Pstrąg jest bardzo smaczny i nie tylko na diecie ;)

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...łyżką masła i piec go w folii aluminiowej przez 30 min w temp. 160 stopni Celsjusza. O tym jak bardzo uniwersalną rybą jest pstrąg można było przekonać się podczas uroczystej kolacji, kiedy to...

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

Artykuły na temat: pstrag w folii pieczony
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...(w zależności od wielkości ryby). Pstrąg w boczku pieczony w folii Składniki na 2 porcje : 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej(...). Wymieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki. Upieczoną rybę udekoruj listkami koperku i od razu podawaj, najlepiej z pieczonymi ziemniakami i z zimnym dipem tzatziki. KS...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • ... jeszcze na Wigilie ( ale nie tylko ) PSTRAG

    ...... zeby skonczyc z wigilijnymi rybami to ostatni rybny przepis ... tym razem bedzie to PSTRAG lub inna ryba slodkowodna .... pieczona w folii aluminiowej...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Naturalne kuracje na kolkę wątrobową

    ...zmiana nawyków żywieniowych. Przede wszystkim unikaj smażonych potraw (mięsa piecz w folii), panierek, zasmażek oraz zawiesistych sosów. Tłuste mięsa zastąp chudymi - zamiast wieprzowiny jedz indyka...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    ..., galaretki, kisiele czy biszkopty.  Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Nowa dieta białkowa dla pań 40+

    ...zawierają najwięcej kwasów tłuszczowych omega-3 - łosoś, pstrąg, śledź, makrela. Jak je przyrządzać? Jak najprościej, np. jeśli na ciepło, przykładowo: pieczone w folii (np. łosoś, pstrąg) z dodatkiem...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...