• Informacje na temat:

    pstrag swiezy pieczony w folii aluminiowej

Przepisy na temat: pstrag swiezy pieczony w folii aluminiowej
  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...łyżką masła i piec go w folii aluminiowej przez 30 min w temp. 160 stopni Celsjusza. O tym jak bardzo uniwersalną rybą jest pstrąg można było przekonać się podczas uroczystej kolacji, kiedy to...

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Smaczny i tyle:-))

  • Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".

  • Pstrąg jest bardzo smaczny i nie tylko na diecie ;)

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Dzisiaj dla odmiany na obiad jest ryba ! Nie taka zwyczajna, oj nie. Mianowicie chodzi o pstrąga. Przyrządzony w dietetyczny sposób pstrąg jest świetną alternatywą do niskokalorycznego mięsa drobiowego. Bogaty w białko, witaminy z grupy B oraz nienasycone kwasy tłuszczowe pstrąg nadaje się z powodzeniem jako danie główne czy składnik sałatek oraz jako przystawka. Zawinięty w folię z dodatkiem czosnku oraz świeżego koperku jak i odrobiny masła idealnie nadaje się na stół dla każdego kto lubi...

  • Smaczne i zdrowe

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

Artykuły na temat: pstrag swiezy pieczony w folii aluminiowej
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...(w zależności od wielkości ryby). Pstrąg w boczku pieczony w folii Składniki na 2 porcje : 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej(...). Wymieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki. Upieczoną rybę udekoruj listkami koperku i od razu podawaj, najlepiej z pieczonymi ziemniakami i z zimnym dipem tzatziki. KS...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Goście, goście!

    ..., pokrojoną w łódeczki marynowaną cebulkę i koperek. Pieczony rostbef z musem chrzanowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: około 45 minut + doba na marynowanie mięsa Poziom trudności: 2 Składniki(...). Pokrojoną kolorową marchew ugotuj al dente w małej ilości wody. Udekoruj nią krem przed podaniem. Smażony pstrąg z ryżem i pieczonym kalafiorem  (dla 4 osób) Czas przygotowania: ok. 1 godziny...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...szczypioru i od razu podawaj, najlepiej z pieczonymi ziemniakami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 470 kalorii Śledź smażony w cieście Składniki na 4 porcje: 80 dag świeżych śledzi...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Wiadomo, że na nieświeży oddech najlepiej pomoże wizyta u dentysty. Jeśli jednak zapach z ust jest nieprzyjemny mimo zdrowych zębów i prawidłowej higieny jamy ustnej, warto zastanowić się nad swoją dietą. Poniżej polecamy 10 produktów, które warto jeść, jeśli zależy nam na świeżym oddechu. Cytrusy to jeden ze sposobów na odświeżenie oddechu. / fot.123RF.COM Zanim zaczniemy szukać dietetycznych sposobów na nieświeży oddech, warto zwrócić uwagę na to, czy higiena jamy ustnej jest w naszym...