• Informacje na temat:

    pstrąg smażony na maśle

Przepisy na temat: pstrąg smażony na maśle
  • Składniki: 4 pstrągi, 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów, pół kostki masła, olej, 2 cytryny, pół litra soku jabłkowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz czarny i biały.

  • Pomysł na pyszny i dietetyczny obiad - pstrąg tęczowy ma jedynie 160 kcal :)

  • Obiad w pół godziny

    .... Porcja zawiera: 415 kcal Propozycja 5. Pstrąg w maśle Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony(...). Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami. Propozycja 6. Potrawka koreańska Składniki na 4 porcje - 40 dag...

  • Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w środku.

  • pyszna ryba z chrupiącą skórką

  • Przepis na smażonego pstrąga z patelni - ryba jest delikatna w środku i ma chrupiącą skórkę...mniam, mniam :) Jeżeli przygotowujemy pstrąga w całości, ze skórą, należy pamiętać o dokładnym oskrobaniu ryby z łusek. Podczas smażenia, skórka nabierze nie tylko pięknego złocistego koloru, ale także będzie można ją schrupać - amatorzy chrupiącej skórki na pewno będą w niebo wzięci ;)

  • Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.

  • Wypróbowany przepis na "Pstrąg w maśle koperkowym"

  • Z czym kojarzy Wam się niedziela? Dla większości z rosołem ;) I tak jest u nas. Rosół, to podstawa polskiego, niedzielnego obiadu. W wielu domach, na drugi dzień, powstaje magiczna pomidorowa, którą uwielbiamy. A może by zrobić coś z makaronu, dodawanego do rosołu? Kolejne smaki dzieciństwa

  • Karp klasyczny zawsze się obroni

Artykuły na temat: pstrąg smażony na maśle
  • ... karp wigilijny raz jeszcze ...

    ... karpia wigilijnego ciag dalszy ... tym razem KARP SMAZONY W SOSIE SMIETANOWO- PIECZRKOWYM ... 2 karpie " po zydowsku " wsadzilam do salaterek, 2 karpie...

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...

  • Kolejność wigilijnych potraw

    ...tartej oraz smażony na maśle. Wiele osób tak naprawdę karpia je jedynie w Wigilię. Tego dnia smakuje on znakomicie i tylko prawdziwi smakosze decydują się na karpia w inny dzień niż Wigilia. Do(...) postaciami. Na wigilijnym stole bardzo popularny jest karp i śledzie, ale coraz częściej pojawia się także pstrąg czy łosoś. Na stole wigilijnym nie powinno zabraknąć też zupy grzybowej czy...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie(...); - śledzie - są za tłuste i słone; - tłuszcze - nie smażmy na smalcu, maśle ani margarynie; - sery tłuste żółte, pleśniowe i pełnotłuste topione - mają dużo kalorii i tłuszczu i są ciężkostrawne; - napoje...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...- słodkie i słone - można podać razem. Na początek wędzony pstrąg z kwaskowymi jabłkami. Danie piknikowe i dobrze znane, lecz urozmaicone dodatkowym źródłem i kwasu, i słodyczy - marynowaną dynią(...) pstrąga, nie perliczki). Przepisy na dania znajdziesz na następnej stronie. Perliczka w sosie jabłkowym To wariacja na temat starego normandzkiego przepisu na bażanta. Od czasu do czasu warto sobie...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Jedz zgodnie z fazami księżyca

    ...niegazowanej wody mineralnej dziennie. Produkty zakazane: - słodycze, - cukier, - tłuste wędliny, - tłuste mięsa, - podroby, - tłuste ryby (węgorz, łosoś makrela, śledź, pstrąg), - tłuszcze(...). Pomidor pokroić w kostkę. Makaron spaghetti (1/4 opakowania) ugotować na półtwardo z dodatkiem oliwy (pół łyżeczki). Na rozgrzanym maśle (łyżka) zeszklić cebulę i czosnek, połączyć z pomidorami. Dodać...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...