• Informacje na temat:

    pstrąg sałaty

Przepisy na temat: pstrąg sałaty
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Ozdób i zepnij szpadkami. Kolorowa sałatka Składniki:  ●główka sałaty zielonej lub lodowej ●2 pomidory ●czerwona papryka ●3 kiwi ●słoiczek czarnych hiszpańskich oliwek bez pestek ●4 duże plastry(...): Liście sałaty starannie umyj, a następnie osusz (otrząśnij z wody lub odwiruj). Osuszone liście porwij na mniejsze kawałki. Pomidory, paprykę dokładnie umyj. Z papryki usuń gniazdo nasienne. Oba...

  • rybka po mojemu

  • Smakowita ryba.

  • Wypróbowany przepis na "Wędzony pstrąg z zielonym groszkiem"

  • Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.

  • szybkie, proste i pyszne danie, tylko tyle

  • Nasz sposób na przygotowanie dania, które jest zdrowie i nie zawiera dużej ilości kalorii. Doskonały podczas diety.

  • Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w środku.

  • Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.

  • Mizeria to idealny dodatek do obiadu na lato.

Artykuły na temat: pstrąg sałaty
  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba(...) dodatkami do ryby są masło, świeży koperek i sok z cytryny. Grillowane mięso ryby pasuje doskonale do delikatnych, prostych surówek, np. z młodej kapusty i szczypiorku, lub sałaty rzymskiej i pomidorków...

  • 40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę. Naprawdę warto - zwłaszcza jeśli masz ochotę na zupę z rzeżuchy, sznycle z sosem szczawiowym lub zapiekaną cykorię. Znajdziesz tu prezentacje roślin, złożone ze zdjęcia, informacji o zasadach uprawy, zbioru i konserwowania, zastosowaniu w domowym leczeniu i w kuchni. Sprawdź, które zioła pasują do ziemniaków i ryb lub dobrze smakują w likierze!...

  • Jak przyrządzać ryby

    ...kolory (np. świeży śledź, makrela czy pstrąg mienią się jak tęcza). Kulinarne sztuczki Aby usunąć specyficzny zapach ryby, skrop ją obficie sokiem cytrynowym, octem winnym albo obłóż plasterkami cebuli(...) będzie chrupiąca i złocista. Aby danie było soczyste, rybę przed pieczeniem owiń w alufolię, liście winogron lub sałaty.

  • Szczaw rzadko kojarzy się nam z rośliną stosowaną w kulinariach, a jeszcze rzadziej z rośliną leczniczą. Ta znana wszystkim roślina kryje wiele tajemnic… Szczaw można jeść na surowo i po ugotowaniu.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Szczaw jest wykorzystywany w kuchni i w medycynie ludowej już od starożytności. W czasach odrodzenia zalecano stosowanie szczawiu zwyczajnego przy chorobach wątroby i kamicy. Uważano także, że łagodzi bóle zębów. Obecnie zapomina się o korzystnym działaniu tej rośliny....

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...serwującej polskie dania. I nawet jeśli to będzie karczma, to i tak w niej będą podawać pierogi z kapustą i grzybami, sałaty, ryby, kiszonki. Kuchnia polska jest coraz lżejsza, coraz bardziej sezonowa, od(...) z koprem. Ulepię pierogi z kapustą i grzybami, piegowate, bo do ciasta dodam mak. Dzieciom zrobię zielone, barwione szpinakiem pierogi ruskie, bo nie wszystkie lubią grzyby. Pstrąg w skorupce makowej też...

  • Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i zdrowa. Czy wiecie, kiedy ją stosować? Fot. 123RF/Picsel Szczaw jest wykorzystywany w kuchni i w medycynie ludowej już od starożytności. W czasach odrodzenia zalecano stosowanie szczawiu zwyczajnego przy chorobach wątroby i kamicy. Uważano także, że łagodzi bóle zębów. Obecnie zapomina się o korzystnym działaniu tej rośliny. Pogromca toksyn dla...

  • Udany połów

    ...pokrojone w kostkę, 1 zielony pomidor pokrojony na mniejsze kawałki, 1/2 główki sałaty lodowej pokrojonej w grubsze paski 1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry, 2 cebulki dymki drobno posiekane(...) godziny w chłodne miejsce. Do sałaty lodowej dodaj ogórki, kolendrę i dymkę. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i wsyp na nią ziarna kuminu. Praż je 20-30 minut, często mieszając, przesyp do moździerza i utrzyj...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    Bardzo rzadko przyrzadzam krolika. Moze dwa razy w roku? Lubie go w cidrze, w musztardzie oraz w pomidorach. Dzis wyprobowywalam nowy przepis znaleziony...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...