• Informacje na temat:

    pstrag pieczony z pietruszka

Przepisy na temat: pstrag pieczony z pietruszka
  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 1 sprawiony pstrąg (ok. 400 - 450 g) lub szczupak; ćwiartka cytryny; po jednej gałązce świeżych ziół: estragonu, koperku, pietruszki; 2 liście laurowe; 30 ml oleju; 2 ząbki czosnku; pół łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich; sól; świeżo mielony pieprz.

  • Obowiazkowa potrawa na moim bozonarodzeniowym stole, moj maz zawsze sie nim zachwyca. Poprostu pyszne...

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    Lato na talerzu przez cały rok.

  • Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

  • Czas na wielkie grillowanie!

    Rozpoczynamy sezon grillowy na świeżym powietrzu. Zaskocz rodzinę i znajomych pysznymi przepisami, które proponuje znany kucharz i smakosz, Maciej Kuroń.

  • Pyszna rybka

  • Obiad w pół godziny

    .... Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami. Propozycja 6. Potrawka koreańska Składniki na 4 porcje - 40 dag(...) g śmietany, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - 2 jajka, - 30 g wiórków kokosowych, - plasterki cytryny i pietruszka do dekoracji, - folia do mikrofalówki Przygotowanie: Pory umyć, pokroić. Pomidory...

  • szybkie, proste i pyszne danie, tylko tyle

  • Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.

  • Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny

Artykuły na temat: pstrag pieczony z pietruszka
  • Pstrąg z migdałami

    Przysmaki na świątecznym stole.

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...(w zależności od wielkości ryby). Pstrąg w boczku pieczony w folii Składniki na 2 porcje : 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej(...). Wymieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki. Upieczoną rybę udekoruj listkami koperku i od razu podawaj, najlepiej z pieczonymi ziemniakami i z zimnym dipem tzatziki. KS...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • ... jeszcze na Wigilie ( ale nie tylko ) PSTRAG

    ...... zeby skonczyc z wigilijnymi rybami to ostatni rybny przepis ... tym razem bedzie to PSTRAG lub inna ryba slodkowodna .... pieczona w folii aluminiowej...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Jak przyrządzać ryby

    Pomysł na lekki i łatwy obiad? Rybka w towarzystwie sezonowych warzyw będzie strzałem w dziesiątkę! Pod warunkiem, że odpowiednio ją przygotujesz!

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...