• Informacje na temat:

    pstrąg na parze z warzywami

Przepisy na temat: pstrąg na parze z warzywami
  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...smacznego mięsa. Najbardziej wartościową rybą na polskim rynku jest pochodzący z hodowli pstrąg tęczowy, karp i łosoś z naturalnych łowisk. Bez obaw można jeść także śledzie. Jedzenie ryb poprawia(...) gotowane na parze, pieczone w folii albo na grillu. Mięso ryby, którą usmażymy w panierce na patelni albo, co gorsza, w głębokim tłuszczu, traci większość pożytecznych składników i przestaje być daniem...

  • Dzisiejsza propozycja jest lekka i zdrowa, ale za to smaczna i wyrazista. Danie to połączenie pieczonego pstrąga otulonego płatkami chili z soczystymi warzywami przygotowywanymi na parze. Całość dopełnia lekka pasta pindżur z pieczonej papryki. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a dostarcza nam mnóstwo zdrowej energii :D

  • Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z warzywami"

  • Szybko, smacznie i lekkostrawnie

  • Proste, niezbyt pracochłonne smaczne danie na obiad.

  • Pstrąg z warzywami zapieczony w ostrym masełku. Co prawda danie jest pracochłonne, ale końcowy efekt jest wart każdej minuty spędzonej w kuchni.

  • Tak nazwałam to danie, ponieważ bosko smakuje i pięknie wygląda.Zdjęcie wyszło mi trochę niewyraźne, ale mimo to gorąco polecam.

  • Smaczny pomysł na "Pstrąg na warzywach"

  • Smakowita ryba.

Artykuły na temat: pstrąg na parze z warzywami
  • Wątroba do czyszczenia

    .... Zapomnij na jakiś czas o smażonych, ciężkostrawnych daniach - wprowadź gotowanie na parze. Nie możesz żyć bez pieczywa? Do wyboru masz grzanki lub czerstwe bułki czy chleb. Idealnie, gdyby posiłki były(...) świeże ryby: sardynki, tuńczyk, pstrąg tłuszcze: oleje tłoczone na zimno świeże soki. Na dobranoc Wątroba najaktywniej pracuje między godziną 22. a 2. Dlatego przez 20 dni pij przed snem szklankę...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Siedem prostych zasad żywieniowych

    ...produktami mlecznymi. Polecane produkty zbożowe i kasze na śniadanie: - kasze (gryczana, jęczmienna, jaglana, amarantus, komosa ryżowa - ryż (naturalny) z warzywami i dodatkiem białkowym (mięso(...): kurczak ekologiczny, indyk, wołowina, cielęcina, królik - chude ryby: sola, mintaj, dorsz, szczupak, leszcz - tłuste ryby: pstrąg, śledź, makrela. 6. Ważnym elementem diety jest tłuszcz Koniecznie...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Bo ryba jest dobra na wszystko

    ...mleka. Dodajmy jeszcze, że mięso ryb zawiera dużo witamin. Ich ilość jest związana z zawartością tłuszczu. Chude gatunki (np. mintaj, morszczuk, dorsz, tuńczyk, pstrąg i szczupak) są bogate(...), lecz ugotowanych na parze, uduszonych, grillowanych lub pieczonych. Takie są mniej kaloryczne. Do tego sporo warzyw. Ważne też, by tak ułożyć menu, by w ciągu dnia jeść pięć posiłków, a między nimi...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    ..., masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie).  Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg(...), galaretki, kisiele czy biszkopty.  Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    ...nabiał, masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie). Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg(...), galaretki, kisiele czy biszkopty. Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...