• Informacje na temat:

    pstrag na ostro kuchenne

Przepisy na temat: pstrag na ostro kuchenne
  • Przyjęcie w wersji mini

    ...z sałatą. Chleb pokrój na grube kromki. Szklanką z ostrymi rantami lub foremką do ciastek wytnij z chleba kółka. Ostrożnie przełóż na nie sałatkę. Tuńczykowe "barki" Składniki: 2 puszki tuńczyka w oliwie(...), gwiazda programów "Kuchenne rewolucje" i "MasterChef", co dwa tygodnie przedstawia na łamach SHOW swoje najlepsze przepisy. SHOW 1/2012

  • czas uprzątnąć resztki z szuflad i lodówki, ale nie cierpię marnować jedzenia, a pizza zwykle jest znakomita z tego, co się "nawinie" :) w szufladzie resztki mąki, po łyżce orkiszu, zyta, kukurydzy, a nawet ryżowej, w lodówce resztki jakiegoś boczku, sera, lekko odwodnionej papryki i kilka oliwek

  • Porady Domowe I Nie Tylko...

  • Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.

  • Dzisiejsza propozycja jest lekka i zdrowa, ale za to smaczna i wyrazista. Danie to połączenie pieczonego pstrąga otulonego płatkami chili z soczystymi warzywami przygotowywanymi na parze. Całość dopełnia lekka pasta pindżur z pieczonej papryki. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a dostarcza nam mnóstwo zdrowej energii :D

  • Smaczny pomysł na "Pstrąg na ostro z grilla"

  • Pyszna rybka

  • rybka po mojemu

  • Wiecie, że jestem ogromną fanką cukinii (ze względów smakowych, jak i zdrowotnych). Tak usmażona cukinia będzie świetną przekąską, przystawką lub dodatkiem - np. do mięs :) Gorąco polecam!

Artykuły na temat: pstrag na ostro kuchenne
  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Gotowanie nie jedno ma oblicze. Dla doświadczonego kucharza terminy flambirowanie czy blanszowanie są jasne i zrozumiałe. Kulinarnym nowicjuszom natomiast przyda się krótki słownik podstawowych sposobów przyrządzania potraw. Fot. 123RF/Picsel Przede wszystkim potrawy możemy gotować na dużym bądź małym ogniu. Pierwszego rodzaju obróbki wymagają na przykład warzywa strączkowe, a drugiego mięsa czy ziemniaki. Potrawy możemy też dusić - wtedy powoli gotują się one we własnym sosie, lub z małą...

  • Zabrakło jajek? Mikser nie działa? W kuchni różne rzeczy potrafią się zdarzyć. Wpadki można popełnić na każdym kroku. Ważne, by wyjść z opresji bez szwanku. By nasze dania nie ucierpiały. Dlatego trzeba być gotowym na każdą ewentualność. Jeśli zawiedzie jeden sprzęt, trzeba poszukać odpowiedniego zamiennika. Zapraszamy do zapoznania się z naszą listą. Aby zapisać grafikę, kliknij prawym klawiszem na obrazek i wybierz "Zapisz obraz jako".

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • Każdy z nas ma swoje kuchenne nawyki i przyzwyczajenia. Niektóre z nich ułatwiają nam gotowanie, a inne z kolei wydają się być jedynie kwestią przyzwyczajenia. Ale czy wiedzieliście, że niektóre z nich mogą być bardzo niebezpieczne? Kuchnia, obok łazienki, jest jednym z tych miejsc w naszym mieszkaniu, które szczególnie upodobały sobie różnego rodzaju bakterie, także te, powodujących zatrucia i choroby. Mają one tutaj niemal doskonałe warunki do mnożenia się. Niestety, część z naszych...

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Cierpisz na migrenę? Ciężki dzień w pracy sprawił, że nie możesz się zrelaksować? Jak pozbyć się niemiłego uczucia zmęczenia i jak poprawić koncentrację? Możesz to zrobić za pomocą zapachu! Niektóre kuchenne zapachy mogą poprawić nastrój. Fot. 123RF.COM/PICSEL Węch jest jednym ze zmysłów, które ukształtowały się najwcześniej w roku ewolucji. Wcześniej używaliśmy go jako ostrzeżenia przed zagrożeniami lub jako pomoc przy zdobywaniu pożywienia. Często gdy czujemy jakiś zapach, kojarzy nam...

  • 13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak. Fot. 123RF Geneza „Święta dobrych rad" nie jest znana. Pewne jest natomiast, że znajomość kilku przydatnych sztuczek ułatwi życie nawet...

  • Nie lubisz marnować jedzenia? Potrafisz zamienić obiadowe resztki w fantastyczne danie? Wiesz co zrobić z nadmiarem ryżu, ziemniaków lub makaronu? Podziel się swoim sekretem i wygraj wspaniałe nagrody. Podziel się z nami swoim pomysłem na wykorzystanie resztek. Weź udział w naszym konkursie, aby wygrać jedną z fantastycznych nagród: Nagroda główna - Kuchenka mikrofalowa do zabudowy Whirlpool - AMW 735 S o wartości 1399 zł 4 nagrody drugiego stopnia - pojedyncze zaproszenie na warsztaty...