• Informacje na temat:

    pstrąg łososiowy patelnia grillowa

Przepisy na temat: pstrąg łososiowy patelnia grillowa
Artykuły na temat: pstrąg łososiowy patelnia grillowa
  • Udany połów

    .... Umyj papryczki, osusz, usuń pestki, pokrój w cienkie plasterki. Połóż surową rybę na talerzu, przykryj warstwą cukinii i chili. Dopraw oliwą, solą, pieprzem. Grillowany pstrąg łososiowy z sałatką z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel. Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie. Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia...

  • Smaker przez 10 miesięcy świętuje 10 urodziny. Każdy miesiąc to nowa szansa na zwycięstwo fantastycznych nagród. Oto laureaci pierwszego etapu. Jury wyłaniające laureatów konkursu urodzinowego, stanęło przed wyjątkowo trudnym zadaniem. Ilość zgłoszonych przepisów przekroczyła nasze najśmielsze oczekiwania, dlatego wybór finałowej dziesiątki poprzedziły długie i bardzo burzliwe obrady. Ostatecznie zadecydowano, iż w tym miesiącu nagrody powędrują do osób wymienionych poniżej. Wszystkim...

  • Jakie dania królowały na stołach w lipcu, i jakimi pomysłami zaskoczyli nas tym razem użytkownicy? Zobaczcie nagrodzone przepisy! Mnóstwo fantastycznych przepisów - bo, aż 1148 - zgłoszonych do konkursu to wielka radość, ale też wyzwanie, aby wybrać te najlepsze! Tym razem jury obradowało dwa dni, po licznych wymianach zdań, udało nam się wyłonić zwycięzców. W lipcu na waszych stołach królowały ciasta i dania wytrawne przygotowane z sezonowych produktów. Zobaczcie listę laureatów i...

  • Grill to najlepszy sposób przygotowywania jedzenia w gorące dnia. Zanim jednak wrzucicie na ruszt kolejną porcję mięsa, sprawdźcie, czy nie popełniacie któregoś z tych błędów. Sezon grillowy trwa w najlepsze - większość z nas zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie pieczoną kiełbasę. Niestety, przygotowując potrawy na grillu, bardzo często zdarza nam się popełniać błędy, które w znaczący sposób mogą odbić się na naszym zdrowiu. Co gorsza, wiele z nich weszło nam w nawyk i...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Majowe leniuchowanie czas zacząć! Majówka, jak każdy wie, nie może obejść się bez trzech rzeczy - ładnej pogody, dobrego towarzystwa i... grilla! Jeśli zatem zamierzasz podczas długiego weekendu grillować, to konkurs ten jest dla Ciebie. Wystarczy, że: 1. Dodasz przepis wraz ze zdjęciem na smaczną potrawę z grilla. 2. Wyślesz e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl: -->link do przepisu --> swój nick A być może zostaniesz jednym z laureatów konkursu. Do wygrania są: --> za pierwsze...