• Informacje na temat:

    przystawki z lososia na krakersach

Przepisy na temat: przystawki z lososia na krakersach
Artykuły na temat: przystawki z lososia na krakersach
  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    Oprócz ciasteczek czy świeżych owoców, swoim gościom możesz zaproponować nietypowe, smaczne i zdrowe, a w dodatku proste w przygotowaniu, wakacyjne przekąski. Wybraliśmy dla was 10 najlepszych, które mogą pozytywnie zaskoczyć waszych gości: Bruschetta - sposobów na przygotowanie tego rodzaju przystawki jest mnóstwo - standardowo z pomidorami i bazylią, czy też bardziej kreatywnie - oliwą...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Tłuszcze trans uznawane są za najbardziej niebezpieczny dla organizmu człowieka rodzaj kwasów tłuszczowych. Niektóre kraje wprowadziły już przepisy ograniczające ich stosowanie w przemyśle spożywczym. Czy sztucznie utwardzane oleje roślinne pojawiają się w Twojej codziennej diecie? Czy powinniśmy ich zakazać? Fot. 123RF Nienasycone tłuszcze typu trans, które naturalnie występują w mleku oraz mięsie przeżuwaczy, nie oddziałują negatywnie na zdrowie człowieka. Jednak podczas procesów...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Sprawdź, czy to właśnie do ciebie powędrują podwójne zaproszenia na wiosenną edycję Restaurant Week. Po długich naradach, spośród wielu zgłoszeń, naszym jurorom udało się wybrać te, które ich zdaniem zasługują na wyróżnienia. Jeśli nie znalazłeś się w tym gronie, stoliki na Restaurant Week możesz w dalszym ciągu rezerwować tutaj. Oto lista zwycięzców: Pan Krzysztof Prababcia zbierała grzyby. Babcia zbiera grzyby. Mama też jest grzybiarą :) W takim towarzystwie chciałbym otworzyć restaurację,...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...