• Informacje na temat:

    przystawki w kokilce

Przepisy na temat: przystawki w kokilce
  • Kokilki z ryżem oraz groszkiem

    Pomysł na przystawkę.

  • Ostatnio szukając czegoś w zamrażarce natknąłem się na zapomniane opakowanie mrożonych grzybów. Postanowiłem je wykorzystać jako przystawkę do rodzinnego obiadu. Oczywiście, że to samo zrobione ze świeżych grzybków będzie pewnie smaczniejsze. Ale danie z grzybów na wiosnę też ma swój smaczek… Do tego dania można użyć zarówno mieszanki różnych grzybów jak i samych maślaków lub kurek.

  • Pomysł na prosty obiad

    Kulinarne abc.

  • Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.

  • Smacznie i zdrowo.

  • Znane i lubiane przekąski w smakowych tortillach na pewno umilą każde towarzyskie spotkanie. Ja polecam w poniższych odsłonach. Fajna alternatywa dla znanej rolady szpinakowej.

  • Ciasto francuskie to wspaniała baza zarówno pod słodkie jak i słone wypieki. Dzisiaj prezentuję pyszne przekąski z kawiorem i serkiem chrzanowym.

  • Sycąca sałatka na kolację dla całej rodziny. Można serwować jako samodzielne danie dla gości.

  • Smaczne połączenie wielu smaków, niby każdy z innej beczki, jednak idealnie do siebie pasują.

  • Smaczny pomysł na "Jajka w kokilkach"

Artykuły na temat: przystawki w kokilce
  • Powody, dla których warto jeść buraki

    Szklanka soku z tych warzyw potrafi zdziałać cuda: chroni przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje energii.

  • Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Cieplejsze, wiosenne dni, zielone pąki na drzewach, czy rozkwitające żonkile to pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny, ale także i Świąt Wielkanocnych. Ten radosny czas pełen spotkań z najbliższymi kojarzymy z tradycyjnymi, pysznymi potrawami. Nie wyobrażamy sobie przecież, aby na świątecznym stole zabrakło białego barszczu bądź żurku, jajek w majonezie czy kolorowych mazurków. Zanim jednak zasiądziemy do uroczystych, wielkanocnych specjałów, czekają nas jeszcze, równie przyjemne, wspólne...

  • Lato sprzyja chwilom relaksu na świeżym powietrzu i grillowaniu. To, co dla biesiadujących przyjemne, nie jest takim dla zdrowia i przede wszystkim dla żołądka. Tradycyjne potrawy z rusztu są tłuste i ciężkostrawne. Można je jednak zastąpić równie smacznymi i znacznie lżejszymi przekąskami. A czas oczekiwania na nie można aktywnie spędzić na świeżym powietrzu. Spożywanie posiłków w plenerze jest miłym urozmaiceniem dla codziennych, kulinarnych zwyczajów. Potrawy przyrządzane na grillu smakują...

  • Kuchenne rewolucje

    ..., dodatków, deserów - wszystkiego, co można ugotować, jak i ramowych przepisów na... wszystko. Tysiące potraw pogrupowanych według funkcji (sosy, przystawki, zupy, dania główne), rodzaju (ryby, drób(...) truskawek... - Dokładnie rzecz biorąc: "Wybrać piękne truskawki..." I...? - "...i macerować je w likierze Curaçao i dobrym szampanie. Podając, ułożyć w srebrnej kokilce na poduszce z lodów...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Fot. 123RF/Picsel Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

  • Największy polski festiwal restauracyjny trwa! W dniach od 18 do 30 kwietnia możecie odwiedzić najlepsze restauracje w Polsce, zjeść przystawkę, danie główne i deser w znakomite festiwalowej cenie 49 zł. Festiwal Restaurant Week właśnie się rozpoczął, a my jako redakcja serwisu Smaker.pl mieliśmy okazję przedpremierowo przetestować menu w jednej z krakowskich restauracji - Well Done, która mieści się na Kazimierzu przy ulicy Mostowej 2. Well Done to znakomite miejsce do spotkań ze...

  • Odebrałem od Mecenasa telefon jeszcze w pracy, był bardzo zaaferowany, chciał mi koniecznie coś pokazać. Powiedział, że to ciekawe miejsce z dużym potencjałem. Zapowiadało się interesujące popołudnie, przecież Mecenas już tak wiele lat wyciera krakowskie krawężniki, że na pewno wie, co i gdzie można zobaczyć w Królewskim Mieście. Nie musi do tego korzystać z wyświechtanych "spacerniaków" czy innych tego typu periodyków. Gdyby nie jego aparycja, można by nawet pomyśleć, że jest legendą tego...