• Informacje na temat:

    przystawki na ciepło bez mięsa

Przepisy na temat: przystawki na ciepło bez mięsa
  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    W sylwestrowym menu powinny znaleźć się przede wszystkim wszelkiego rodzaju przystawki i przekąski, bowiem dania na ten wyjątkowy wieczór powinny być lekkie, smaczne i wygodne w formie podania. Jak(...) paprykową. Impreza sylwestrowa nie może obyć się bez sałatek. Ich lekka formuła, nieograniczona paleta barw i smaków sprawiają, że cieszą się one niesłabnącym powodzeniem na każdej "domówce". Podając...

  • Buraczki obrodziły i powoli zaczynam myśleć co z nich będę robić w tym roku. Na dobry początek buraczki na ciepło do obiadu. Wczoraj od kuzynki Eli ze Skawiny dowiedziałam się o dobrym sposobie na zrobienie buraczków bez pokaleczonych na tarce rąk.

  • Pasztety

    Dziś na ogół pasztety są mniej wymyślne, ale samych przepisów jest bez liku. Choć niektórzy historycy jedzenia skłonni są pierwszych pasztetów upatrywać w mięsnych, zapiekanych daniach starożytnego(...) z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa lub/i podrobów drobiowych, z dziczyzny, wieprzowiny, rzadziej wołowiny. Jednak pasztety są nie tylko mięsne, ale także rybne, warzywne, grzybowe, a nawet...

  • Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    ...grillu lub patelni. Innym serem, produkowanym tylko w górskiej wiosce Metzo w górach Epiru, jest metzowone. To twardy, żółty ser, który je się bez żadnego przygotowania. Bardzo znanym serem jest graviera(...) tzatzikami, cebulą, kawałkami pomidora i pieczonego mięsa i... szybko zjada idąc np. ulicą. Pitą nazywa się również wszelkiego rodzaju placki - między dwie warstwy ciasta wkłada się nadzienie - z mięsa...

  • Ciasto francuskie to wspaniała baza zarówno pod słodkie jak i słone wypieki. Dzisiaj prezentuję pyszne przekąski z kawiorem i serkiem chrzanowym.

  • Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.

  • spaghetti bez mięsa

  • Nie tylko dla Jarosza.

Artykuły na temat: przystawki na ciepło bez mięsa
  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Cukinia na obiad i przystawkę

    Delikatny smak cukinii sprawia, że można łączyć ją z dowolnymi warzywami. Doskonała jest na ciepło w zapiekance i jako składnik sałatki.

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat temu w USA zaczęła...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...

  • Nadziane warzywa

    ..., łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oliwy, 4 plastry żółtego sera, łyżka masła, sól, pieprz, kilka listków świeżych ziół do dekoracji. Przygotowanie: Pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory bez(...) listków do dekoracji) i razem z cebulą dodaj do sosu. Ponownie zagotuj. Sos podawaj na ciepło.

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Zgodnie z tradycją w czasie karnawału bawimy się i ucztujemy bez ograniczeń. W tym okresie także chętniej niż zwykle zapraszamy przyjaciół do siebie na wspólne przyjęcia. Przygotowując domową imprezę, powinniśmy pamiętać o przyrządzeniu pysznego menu, które uświetni każde karnawałowe spotkanie. Do wypróbowania przepisów na wyśmienite przekąski, które zachwycą naszych gości, zachęca marka WINIARY.

  • Dziś obchodzimy światowy dzień bez mięsa. Z tej okazji mamy dla was darmową książkę kucharską, z której dowiecie się, jak prosto, smacznie i zdrowo świętować ze wszystkimi jaroszami świata. Podpowiemy wam, jak skomponować pełne menu na ten dzień, co zrobić z soi, szpinaku, a także jak urozmaicić codzienne śniadania oraz co podać na romantyczną kolację. Postawiliśmy przede wszystkim na proste dania, pełne sezonowych warzyw i swojskich smaków. Nasza książka to przewodnik po kuchni...