• Informacje na temat:

    przystawka z ogorka kiszonego

Przepisy na temat: przystawka z ogorka kiszonego
  • Sałatka wiosenna

    Przygotowanie Składniki drobno poszatkować (pomidory sparzyć i ściągnąć skórkę), dodać przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Sałatka smakuje świetnie jako sama, jak i również do chleba czy też jako przystawka do obiadu. Podane proporcje można zmienić w zależności od ulubionych walorów smakowych.

  • Wypróbowany przepis na "Buraczana przystawka"

  • Kuchnia chorwacka

    Kuchnia chorwacka jest bardzo urozmaicona, a jej korzenie sięgają czasów prehistorii i antyku.

  • Bardzo dobre ,pomysłowe i szybkie w wykonaniu .

  • Niedźwiedzia specjalność

    ...stosowali je Indianie - najczęściej służyły jako przystawka lub dodatek do innych potraw, zwykle pieczono je w żarze lub w dole ziemnym. Co kraj, to ...nazwa Jego właściwa łacińska nazwa - Allium...

  • Coś na ząb, na kolację lub dla niespodziewanych gości...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., czasem dochodząc nawet do 60 - 70 proc. Wraz z karafką i kieliszkami na stół zawita przystawka, taka jak slană - wędzona szynka wieprzowa, tobă - rodzaj salcesonu z podrobów wieprzowych, caltaboşi...

  • smaczne szybkie ;

  • Nietuzinkowy smak, szybkie przygotowanie. Można zaskoczyć gości!

  • Szybkie , latwe i dobre na cieple dni

Artykuły na temat: przystawka z ogorka kiszonego
  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Wbrew pozorom, kiszenie ogórków wcale nie jest prostą sprawą. Aby były naprawdę smaczne, musicie przestrzegać kilku ważnych zasad podczas ich przygotowywania. Tylko wtedy się udadzą. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o kiszonych ogórkach, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Dlaczego tak bardzo...

  • Niezwykła moc czosnku

    Bez niego wiele dań straciłoby smak.

  • W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszonych, mająca wiele, ciekawych zastosowań. O tym, że ogórki kiszone są smaczne i zdrowe przekonał się już niemal cały świat. Kiszonki doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu, dostarczając mu wielu minerałów i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Badania potwierdziły, że kiszone ogórki doskonale wspierają układ odpornościowy,...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Witam serdecznie.    Bez problemu znajduje czas na to by Szanowne Panie i Panow czytac.   Pisac jakos...    Mimo to, mam goraco prosbe. Potrzebuje...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    W Polsce jest gospodynią programu o odżywianiu, w Kanadzie panią ambasadorową. Jak łączy te światy? Kasia opowiada nam też o swojej rodzinie i zmaganiach z dietą.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

Wideo na temat: przystawka z ogorka kiszonego
  • Tatar z polędwicy wołowej

    W tej odsłonie swojego vloga "Kocham Gotować", Piotr Ogiński przedstawił przepis na idealny tatar. Przystawka z polędwicy wołowej z odrobiną pietruszki, cebulką, ogórkiem kiszonym i świeżo zmielonym pieprzem zadowoli nawet najbardziej wymagające gusta.