• Informacje na temat:

    przysmaki slodkie z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: przysmaki slodkie z ciasta francuskiego
  • Francuskie wiatraczki

    Słodki przysmak

  • Szybki deser

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ...zawdzięczają nie tylko temu, co w środku - dużo zależy także od dobrze przygotowanego ciasta. Zazwyczaj robi się je z mąki, odrobiny wody oraz jajka. To bardzo proste! Ciasto oczywiście można urozmaicić o przyprawy, na przykład sól, jak również tłuszcz, np. w postaci oleju lub oliwy z oliwek. Bez problemu znajdziemy też przepisy na pierogi z masy drożdżowej czy też zrobione z ciasta francuskiego. Istna...

  • slicznie wygladaja. wymagaja wprawy przy wykonaniu, ja robilam je 1 raz, daleko im do idealu, ale nastepne na pewno beda ladniejsze ;))

  • Szwajcarskie smaki

    ...umieszcza się dodatki: szynka, bekon, sadzone jajka, szparagi, ser itp. Cena: od ok. 16 CHF. Przysmaki z Gryzonii Wiele lokalnych potraw zachowało się w Gryzonii, a zwłaszcza w Engadynie rozciągającej się...

  • szybkie, latwe

  • Kuchnia turecka

    ...smażonych bakłażanów nadziewanych masą z pomidorów, cebuli i czosnku, czasami z dodatkiem baraniny, zalanych zimnym jogurtem. Börek - potrawa, którą jada się na śniadanie lub deser; rodzaj francuskiego ciasta...

  • Szybkie i smaczne !!!

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    ...tzatzikami, cebulą, kawałkami pomidora i pieczonego mięsa i... szybko zjada idąc np. ulicą. Pitą nazywa się również wszelkiego rodzaju placki - między dwie warstwy ciasta wkłada się nadzienie - z mięsa(...) sucharki ze słodkiego ciasta z dodatkiem cynamonu, anyżu, sezamu, których w każdej greckiej piekarni jest bardzo wiele rodzajów, jada się na śniadanie (mocząc je - podobnie jak Francuzi - w kawie lub...

  • Bardzo chrupiące pierożki z ciasta francuskiego napełnione farszem z pieczonego mięsa i marchewki podane z sosem śmietanowo-chrzanowym. Ich wykonanie nie zajmie dłużej niż 15 minut, dzięki czemu to wspaniała propozycja uniwersalnego posiłku (śniadanie, obiad lub kolacja), a przy okazji nic się nie marnuje, bo do ich zrobienie potrzebujemy resztek z poprzedniego dnia.

Artykuły na temat: przysmaki slodkie z ciasta francuskiego
  • Ciasto z legendami

    ..., jak w przypadku ciasta francuskiego. Odmianą tego ostatniego jest ciasto półfrancuskie, które uchodzi za dużo łatwiejsze w przygotowaniu. W odróżnieniu od pierwowzoru przygotowuje się je z dodatkiem drożdży, śmietany bądź twarożku. Fascynująca historia, wyjątkowy smak oraz możliwość przyrządzania oryginalnych przekąsek i deserów powoduje, że popularność ciasta francuskiego nieustannie wzrasta...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Jak wykorzystać czerstwe pieczywo

    Z podeschniętego, a nawet całkiem suchego chleba można przygotować oryginalne, smaczne potrawy i zaoszczędzić sporo pieniędzy.

  • Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmaki zadomowiły się w Polsce? Fot. 123RF.COM Muffiny to wypieczone ciastka w kształcie wysokiej babeczki, podawane z różnymi dodatkami. Najczęściej je się je na słodko, np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, orzechami, konfiturami lub owocami. Przygotowane dzień wcześniej mogą być smacznym drugim śniadaniem, dodatkiem do kawy, albo po prostu...

  • ROBYN LAWLEY GOTUJE!

    ...zdecydowanie nakłania czytelnika, do rozpoczęcia kulinarnej przygody. Desery, ciasta, zupy, sałatki, burgery, ryby i owoce morza, mięso na różne sposoby – oto misz masz smaków i jednocześnie mix kuchni(...) świetną formę i godną pozazdroszczenia sylwetkę. Jej wizerunek nie bez powodu został wpisany w kanony piękna, a ta książka pokazuje, że kuchnia mamy, babci, czy nowoczesne przysmaki nie powinny znaleźć się...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując(...) i ciasta. Udekorowane owocami i świeżymi kwiatami nie ustępują wizualnie tradycyjnym wypiekom." Wbrew obiegowej opinii, wegańskie wesela nie są żadną nowością - przynajmniej na Zachodzie. Wiele...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Smaki zza miedzy

    Polaków dziwi, że w prawdziwym ukraińskim barszczu pływa fasolka z tartym burakiem, ziemniakami i kapustą. Ukraińcom z kolei nie mieści się w głowie, że my do tej zupy - oprócz świątecznych uszek - nie wrzucamy już nic więcej. Jeśli chodzi o "ruskie" pierogi, to najbardziej rosyjskie są tak naprawdę te z mięsem, a nadziewane ziemniakami, kapustą, serem czy wiśniami - tak bardzo popularne w Polsce - zdecydowanie pochodzą z... Ukrainy. To tylko początek sekretów ukraińskiej kuchni, które w...

  • Sezon urlopowy w pełni, niektórzy z nas jadą na egzotyczne wojaże, inni wybierają krajowe wycieczki. Gdziekolwiek byśmy nie byli, wszędzie możemy kosztować różnych smaków charakterystycznych tylko dla danego regionu. Na co zwrócić uwagę będąc w Grecji, Turcji albo na Kaszubach? Co jeść na wakacjach?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Hylyng opiekany z cebulą Pomimo trochę egzotycznej nazwy jest to potrawa polska, a tak dokładnie kaszubska. Inna nazwa tego dania to „śledź po kaszubsku". I na świecie, i...