• Informacje na temat:

    przyslij nr8 2011

Przepisy na temat: przyslij nr8 2011
  • Nie jest suche, można je przechowywać do kilku dni w lodówce- a im dłużej stoi tym jest smaczniejsze

  • Smaczne i mięciutkie Przepis znalazłam w książeczce " Przyślij przepis"

  • Proste, smaczne i przyjemne :) Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis"

  • (przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.

  • Ciasto drożdżowo-kruche z pysznym farszem z kapusty kiszonej. Palce lizać!

  • Dziczyzna jest bardzo cenionym surowcem mięsnym głównie ze względu na to, że nie zawiera substancji dodatkowych, którymi wzbogaca się pasze zwierząt hodowlanych. Jest smaczna, zdrowa i w 100% naturalna. Zapewnia niesamowite doznania kulinarne. Dziś postawiłam na mięso jelenia, które charakteryzuje się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wysoką wartością odżywczą. Zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, bogate jest w pełnowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne. Udziec z jelenia...

  • Rozpływający się w ustach, słodki, mocno kokosowy i czekoladowy

  • Robótki ręczne mojego syna ;-) oczywiście z moją pomocą,testowaliśmy przepis bohatera wyzwania z Przyślij Przepis.

  • Przepis podpatrzyłam w gazetce "Przyślij przepis" i trochę go podkręciłam ;) Zupka wyszła przepyszna, polecam wielbicielom brukselki.

  • Testowałam przepis bohatera wyzwania z Przyślij Przepis.Bułeczki są miękkie i puszyste,polecam serdecznie :-)

Artykuły na temat: przyslij nr8 2011
  • Mikołajek i jego koledzy są wielkimi łasuchami - i to wcale nie tylko Alcest! A teraz pokazują, że gotowanie może być ogromną frajdą. Szalone szaszłyki, trzypiętrowa kanapka, skaczący popcorn - przepisy Mikołajka to mnóstwo smacznych i zabawnych dań dla małych i dużych. Rodzinne gotowanie jest coraz modniejsze, a gotowanie z Mikołajkiem - to gwarancja pysznej zabawy! Aby się o tym przekonać wystarczy wypróbować jeden z przepisów np. na Zapałki do chrupania!   Przeczytaj fragmenty...

  • Marcelina Zawadzka i Dorota Czaja poprowadzą drugą edycję programu, towarzysząc i wspierając uczestników w rywalizacji. Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho Marcelina Zawadzka - gospodyni ,,Pytania na śniadanie", dziennikarka, laureatka Telekamery Teletygodnia 2017 w kategorii Nadzieja Telewizji. Marcelina pochodzi z Malborka. W 2011 roku wygrała konkurs Miss Polonia, po którym nadeszły kolejne sukcesy w kraju i za granicą, m.in. w konkursie Miss Universe. Marcelina jest...

  • Książka jest dowcipnym i praktycznym rezultatem poszukiwań Juliana Barnesa gastronomicznej precyzji. To poszukiwanie pozwala mu uwieść się wielkim szefom kuchni. Pedant w kuchni pocieszy każdego, kto poległ pokonany przez książki kucharskie, i stanie się lekturą, której nikt z legionu wiernych czytelników Juliana Barnesa nie będzie chciał przegapić. Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne jedzenie; nie chce zatruć przyjaciół i chce rozwijać, powoli i z przyjemnością, swój...

  • Ponad 300 wystawców z całego świata, ponad 10 tysięcy branżowych gości. Krakowski Bieg Kelnerów, Salon Produktów Regionalnych i Enoturystyki, Salon Kawy i Herbaty, konkursy i pokazy sztuki kulinarnej oraz przyjazd gwiazd światowego winiarstwa. Tak w telegraficznym skrócie wyglądała tegoroczna edycja największych jesiennych Targów branży HORECA w Polsce, na które złożyły się trzy imprezy: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 10. Targi Artykułów Spożywczych i...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Wyjątkowy festiwal, w wyjątkowym miejscu z wyjątkowa oprawą... Zasmakuj z nami w tym, co najlepsze 2 lutego w Katowicach i 9 lutego w Krakowie!   Podczas Festiwalu zwiedzający będą mogli uczestniczyć w pokazach kulinarnych prezentowanych przez profesjonalnych kucharzy: Krzysztofa W. Gawlika, członka WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques - Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy. Uczestnik i członek Jury wielu...

  • Wiadomo, że arbuz składa się w 92% z wody, i że doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Są jednak trzy fakty o tym owocu, które bez wątpienia cię zaskoczą. 1. W arbuzie jest więcej antyoksydantów niż w pomidorze! Arbuz zawiera dużo więcej likopenu niż surowe pomidory. W około szklance arbuza jest półtorej raza więcej tego antyoksydantu niż w dużym pomidorze. Pamiętajmy, że likopen to jeden z najsilniejszych antyoksydantów, które wymiatają z organizmu wolne rodniki, tym samym opóźniając...

  • Początek lipca, sezon na bób powoli się rozpoczyna. Miło jest siedzieć wygodnie w fotelu i go pałaszować, delektując się pysznym smakiem, szczególnie, że bób jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy! Bób ma wiele korzystnych dla zdrowia właściwości.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Bób jest rośliną strączkową, więc zawiera wiele wartości odżywczych, przede wszystkim białko, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas. Co jeszcze dobrego ma w sobie bób? Bób na anemię Anemia może być spowodowana niedoborem...

  • Unia Europejska wprowadza nowe przepisy dotyczące wiadomości umieszczanych na produktach spożywczych. Dzięki tym regulacjom powinniśmy otrzymywać więcej jasnych i zrozumiałych informacji o towarze. Jednak jak będzie w rzeczywistości? Fot. 123RF/Picsel Dokładnie 13 grudnia zaczyna obowiązywać unijne rozporządzenie 1169/2011. Chociaż regulacje narzucane nam przez Brukselę często bywają niezrozumiałe, a nie raz również absurdalne, warto zapoznać się z treścią tego dokumentu. To właśnie na jego...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...