• Informacje na temat:

    przyrzadzenie stołu na chrzest

Przepisy na temat: przyrzadzenie stołu na chrzest
  • Tort okazjonalny na Uroczystość Chrzestną. Tort z biszkoptem, dwoma kremami z mascarpone. Tort z dekoracją z mleka w proszku.Tort zrobiłam na Chrzest w rodzinie.

  • Może tym tortem zainspiruje osoby poszukujące pomysłu na tort na chrzciny. Dla dziewczynki robimy wykończenie różowe. Mam nadzieję, że goście byli zadowoleni i tort smakował. Jako, że tort był robiony na zamówienie nie pokażę Wam zdjęcia w przekroju.

  • Efektowne...

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

  • Tej zupy nikomu nie trzeba przedstawiać, bo gotuje się ją w każdym polskim domu. Nigdy się nie marnuje, gdyż na jej bazie można zrobić pomidorówkę lub jakąkolwiek inną zupę, a dodając żelatynę i mocniej doprawiając - nawet galaretę. Mój rosół zawsze bazuje na dwóch rodzajach mięsa: wołowinie i drobiu, dużej ilości warzyw, przypalanej cebuli. Aby był aromatyczny, "pyrkoli" się kilka godzin. To, czego mu brakuje, jak było to kiedyś w domu mojej babci, to własnoręcznie robiony makaron. Ale...

  • Wraz z oszałamiającą majówką rozpoczynamy sezon na rozmaite grille i inne przyjęcia, nie tylko w ogrodzie. Tym razem zabierzemy się za „przyjęcia siedzące”

  • Prosta i smaczna przekąska na stół świąteczny.

  • Ryba jest chrupiąca i smaczna.

  • PRAGNIESZ, ABY NA TWOIM STOLE WIGILIJNYM POJAWIŁY SIE WYJĄTKOWE POTRAWY, ALE BRAK CI INSPIRACJI? OTO PROPOZYCJA TOBIASZA DZIURY: Polędwica z dorsza na glazurowanym rabarbarze z dodatkiem pianki buraczanej i warzywek.

Artykuły na temat: przyrzadzenie stołu na chrzest
  • Wielkanoc to czas, w którym polskie rodziny spotykają się przy jednym stole, by próbować i cieszyć się smakiem tradycyjnych, regionalnych potraw. Nie każdy świąteczny stół wygląda tak samo. Pomorski kujawiok, podkarpacka serwatka, a może małopolska krzonówka? Oto, jak smakuje Wielkanoc w różnych częściach Polski. Fot. 123RF/Picsel Kujawiok to baba drożdżowa, która swoim słodkim smakiem urozmaica wielkanocne śniadanie na Kujawach. Charakteryzuje się stożkowym, karbowanym kształtem i żółtą...

  • Gęś, tak często kiedyś jadana, coraz rzadziej trafia na nasze stoły. Unikamy jej mięsa, bo jest tłuste i wysokokaloryczne, nie wiemy jednak nic o jasnej stronie gęsiny. Czy warto ją jeść częściej, niż tylko na świętego Marcina ? Zdrowy jak.. gęś! Mięso z gęsi posiada sporą ilość cennych kwasów tłuszczowych (omega 3 i 6), które mają wyjątkowo korzystny wpływ na nasze zdrowie m.in. obniżając poziom złego cholesterolu we krwi. W związku z tym, gęsinę bez obaw mogą ją jeść osoby cierpiące na...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Tysiące Polaków korzystają z ich przepisów. Projekt kotlet.tv Pauliny i Michała Stępniów, który realizują łącząc pasję z pracą, stał się jednym z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce. Już 5 listopada na rynku pojawi się ich książka „Mała wielka uczta", będąca zbiorem praktycznych przepisów na dania, które cieszą się dużym powodzeniem. Paulina - rudowłosa, wiecznie uśmiechniętą, pełna energii kobieta, która odnajduje się w przygotowywaniu słodkości. Michał - wysoki, zdecydowany...

  • Ciepłe, letnie dni zachęcają do spotkań przy wspólnym stole – w jadalni lub na świeżym powietrzu. W tym roku w aranżacji kuchni i jadalni królować będą egzotyczne kwiaty, barwne motyle, tradycyjna biel, modna zieleń oraz błękit. Zdobiona porcelana najlepiej zaprezentuje się w prostej formie, a roślinne wzory ożywią letnie stoły. Kolory wakacji Zielony, kolor roku 2017 i różne jego odcienie królują w dodatkach do wnętrz. Na podium nadal utrzymuje się również pastelowy odcień błękitu oraz...

  • Chińska śliwka, hurma wschodnia, persymona hebanowiec wschodni lub kaki - wszystko to nazwy tego samego owocu, który powoli staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jakie dania można przygotować z jej dodatkiem? Fot. 123RF/Picsel Na pierwszy rzut oka, persymonę bardzo łatwo pomylić z niedojrzałym pomidorem. Jednak wystarczy jej spróbować, aby zauważyć różnicę. Słodko-kwaśny, zwarty miąższ doskonale sprawdzi się w ciastach, koktajlach, dżemach oraz innych deserach. Kupując kaki...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...