• Informacje na temat:

    przyprawy do leczo

Przepisy na temat: przyprawy do leczo
  • Leczo z grzankami

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, pokrój w piórka, przysmaż na oleju. Wrzuć do rondelka, dodaj przyprawy, pokrojone w kostkę papryki, pomidory oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj, duś pod przykryciem 15 minut.  2. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój na części, dodaj do duszonych warzyw. Duś 10 minut. Bułkę pokrój w dużą kostkę, usmaż na suchej patelni. Dokładaj gorące grzanki do leczo tuż...

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo, jakiego nie jadłaś!

    W tym daniu nie musisz ściśle trzymać się przepisu. Ważne, by duszenie zacząć od składników twardszych, a potem dodawać te, które potrzebują mniej czasu, by stały się miękkie. Wtedy leczo będzie przysmakiem pełnym kolorów oraz chrupiących warzyw.

  • Zawsze dobre:)

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...własnej kuchni. Podpowiadamy, jak łączyć przyprawy i zioła z popularnymi produktami. Dania warzywne Polacy kochają kuchnię włoską, a ta głównie opiera się na pomidorach. Idealny sos pomidorowy(...), czosnek, a także mieszanka ziół prowansalskich, czyli tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek i cząber. Węgierskim odpowiednikiem tego dania jest leczo, które doprawiamy nieco "intensywniej...

  • Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

  • ​Multicooker: Leczo

    .... Nacisnąć przycisk START. 4. Dodać cukinię i papryki zamknąć pokrywę. Po 10 minutach dodać pozostałe pokrojone warzywa i przyprawy. Zamknąć pokrywę i dusić aż program dobiegnie końca. 5. Kiedy...

  • Zalety dania?Proste i pyszne!

  • Leczo - monti

    Przygotowanie Kiełbasę, cebulę i pieczarki pokroić na cienkie i wąskie paski. Wszystko to razem usmażyć. Na koniec dodać serki topione i mieszać tak długo, aż serki połączą się z resztą. Dodać przyprawy. UWAGA: Nie solić bo same serki mają w sobie dużo soli!!! Życzę smacznego!!! -

  • Danie jednogarnkowe na obiad lub kolację . Polecam ! Smacznego!

Artykuły na temat: przyprawy do leczo
  • Leczo z ciecierzycą

    Łatwy i szybki sposób na wegetariańskie leczo.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Przyprawy, które leczą

    ...z południowoamerykańskich lasów, tylko o leki, które stoją na kuchennych półkach - przyprawy. Większość z nich oprócz właściwości uatrakcyjniających smak potraw ma bowiem także działanie lecznicze. Aby móc z niego(...) cukru we krwi. Pół łyżeczki tej przyprawy zmieszanej z łyżką miodu to lek na bóle stawów. Środek trzeba zażywać przed śniadaniem - poprawa powinna przyjść już po tygodniu. Kopiasta łyżeczka cynamonu...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Bałkańskie leczo

    ...1 . Cukinię obieramy i kroimy w dużą kostkę , bakłażana w 1 - cm plastry . Marchewę ścieramy na tarce o dużych oczkach . Dusimy kilka minut na odrobinke oleju i wody . 2. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ajwar . Gotujemy 20 minut , od czsu do czasu mieszając . 3 . Pomidory kroimy w kostkę i wkładamy do warzyw . Chwilę gotujemy . Dodajemy zioła i przyprawy oraz keczup .

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Leczo wegetariańskie z ogórkami małosolnymi i pestkami dyni

    W garnku podgrzej oliwę. Wrzuć czosnek, cebulę, przyprawy i podsmaż chwilę. Dodaj cukinię, paprykę, wywar z jarzyn i pomidory. Duś przez ok. 15 minut. Dołóż ogórki pokrojone w cienkie plastry, przecier pomidorowy i kapary. Trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut. Dopraw świeżym tymiankiem i posyp pestkami dyni. Przepis pochodzi z książki Darii Ładochy "Nowoczesna kuchnia polska" 

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...

  • Przyprawy, które leczą

    Czy wiesz, że w kuchni znajdziesz wiele naturalnych leków? Chodzi o przyprawy. Mają mało składników odżywczych, ale nawet ich niewielkie ilości są bezcenne dla organizmu. Bazylia Jest źródłem wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Znajdujące się w niej olejki eteryczne niszczą chorobotwórcze bakterie. Rozkurczają mięśnie, ograniczają obrzęki. Relaksują i łagodzą stres. Zmniejszają bóle, np...

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...