• Informacje na temat:

    przetwory z wiśni do ciasta

Przepisy na temat: przetwory z wiśni do ciasta
  • Ciasto z owocami z kompotu

    Wykorzystaj przetwory, które zrobiłaś latem.

  • Jest to mój zbiór przepisów na Przetwory.

  • Zachowaj smak lata na dłużej

    Targi wypełnione po brzegi borówkami, wiśniami czy malinami to znak, że trwa sezon na robienie przetworów. Świeże owoce, swoim zapachem i soczystymi kolorami, przykuwają uwagę każdego przechodnia. Warto na dłużej zachować bogactwo ich smaku zamykając go w słoiku.

  • To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.

  • dżemik do kanapek,ciast i placków

  • DŻEM Z WIŚNI DOSKONALE NADAJE SIĘ NA KANAPKI JAK I DO RÓŻNEGO RODZAJU CIAST.

  • Wytrawna

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z pomidorów"

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"

  • Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

Artykuły na temat: przetwory z wiśni do ciasta
  • Moc wiśni

    .... Korzystając w sezonie z bogactwa świeżych wiśni warto zadbać o domowe zapasy na jesień i zimę, przygotowując wiśniowe przetwory. Dobrze wiedzieć, że nawet domowe przetwarzanie wiśni na konfitury, soki i dżemy(...) własne naturalne przetwory pełne prawdziwych, zdrowych wiśni i takimi cieszyć się w chłodniejszym okresie, niż polegać na tych sklepowych, masowo produkowanych, które niestety często z wiśniami nie mają...

  • W lipcu pogoda sprzyja słodkiemu lenistwu. Aby w zimie cieszyć się smakiem kompotu z suszonych owoców i wyciągać ze spiżarni pyszny domowy sok porzeczkowy, warto przerwać na chwilę odpoczywanie i zadbać o domowe przetwory! Co kupować i przerabiać w lipcu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Lipiec to środek sezonu na zbieranie warzyw i owoców. Stragany uginają się pod ciężarem porzeczek, moreli, wiśni, czereśni, ogórków, jeżyn, pomidorów i agrestu. Grzechem byłoby nie skorzystać z dobrodziejstw, które...

  • Słodkie przetwory

    Szukasz przepisów na konfitury i dżemy? Oto wypróbowane receptury z wiśniami i żurawinami w roli głównej.

  • Choć w sierpniu jest jeszcze lato, to na straganach już można znaleźć smaki jesieni. Co najlepiej wtedy kupować? W sierpniu można przygotować dużo domowych przetworów.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Sierpień obfituje w pyszne dary natury takie jak aronia, gruszka, brzoskwinia, cebula, rokitnik, kabaczek, kukurydza, dynia, papryka, ziemniaki, orzechy i grzyby. Co można z nimi zrobić, by jak najdłużej cieszyć się ich smakiem? Zanim rozpoczniemy Aby słoiki ładnie się prezentowały na półkach można je...

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    Domowe owocowe przetwory świetnie smakują zimą.

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Jakie przetwory najlepiej robić w czerwcu?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czerwiec jest początkiem lata oraz gorącej i słonecznej aury, dzięki której możemy cieszyć się świeżymi, słodkimi truskawkami, poziomkami, rabarbarem, czereśniami, smacznym szpinakiem, młodymi buraczkami z...

  • Nie uważacie, że połączenie nieco cierpkich wiśni z gorzką czekoladą jest bajeczne? A dodatkowo jeśli owe wiśnie mieszkają w spiżarni, zakwaterowane na półce z przetworami skazanymi na ciasta, nadchodzi taki moment, iż wyrok należy wykonać! Zatem egzekucję czas zacząć! Przygotuj dwie keksówki, bo jedna zniknie w tajemniczych okolicznościach i na nic zdadzą się komunikaty w "Ktokolwiek widział...

  • Lato powoli dobiega końca, dzieci idą do szkoły, liście się złocą, a stragany zaczynają się uginać od wrześniowych przysmaków! Zobaczmy, na co jest sezon we wrześniu i co można przyrządzić z pierwszych jesiennych przysmaków! Które jesienne przysmaki warto "przerobić" na zimę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka, gruszki, orzechy, pigwy, winogrona, ziemniaki, pomidory - tyle pysznych owoców i warzyw, które można zjeść od razu albo przygotować z nich przetwory na zimę! Zanim rozpoczniemy Miejsce, w...

  • Wiśniowy sad

    Kwaśne, a nawet cierpkie wiśnie sprawdzają się wybornie jako dodatek słodkich ciast i deserów.

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...