• Informacje na temat:

    przetwory do sloikow

Przepisy na temat: przetwory do sloikow
  • Domowe przetwory

    Domowe przetwory przywodzą na myśl spiżarki naszych babć i pozwalają wrócić do niezapomnianych smaków dzieciństwa. Przecież w środku zimy najbardziej smakować będzie konfitura przygotowana jeszcze latem, własnoręcznie z najlepszych w tym sezonie owoców. Smak dzieciństwa, który pamiętamy, warto urozmaicić bakaliami. Suszone owoce doskonale nadają się do domowych przetworów, dodając im wyjątkowy...

  • Jest to mój zbiór przepisów na Przetwory.

  • Aromatyczne przetwory

    Morele i brzoskwinie w słoikach.

  • To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.

  • Przetwory do mięs i serów

    Aromatyczny czosnek, żurawina, grzybki w occie czy konfitura z czerwonej cebuli to niezastąpione dodatki do zimowych kanapek, sałatek oraz przystawek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z pomidorów"

  • Przetwory z truskawek

    ...ich trwałość. Ekspresowe rady Aby galaretka była klarowna, ugotowane owoce przecedź przez gazę. Słoiki na przetwory wysterylizuj, gotując je w wodzie 10 min. Słoiki napełniaj dżemem do 4/5 wysokości.

  • Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

  • Rób przetwory

    Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"

Artykuły na temat: przetwory do sloikow
  • Robimy przetwory

    Już wkrótce zaczną owocować drobne owoce, z których będziemy robić przetwory.

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Przetwory: Truskawki

    Mają mało kalorii, a mnóstwo cennych składników. Niestety sezon na nie mija bardzo szybko... Tym bardziej warto ich niezwykły smak i aromat zamknąć w słoikach.

  • Choć w sierpniu jest jeszcze lato, to na straganach już można znaleźć smaki jesieni. Co najlepiej wtedy kupować? W sierpniu można przygotować dużo domowych przetworów.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Sierpień obfituje w pyszne dary natury takie jak aronia, gruszka, brzoskwinia, cebula, rokitnik, kabaczek, kukurydza, dynia, papryka, ziemniaki, orzechy i grzyby. Co można z nimi zrobić, by jak najdłużej cieszyć się ich smakiem? Zanim rozpoczniemy Aby słoiki ładnie się prezentowały na półkach można je...

  • Jak odkręcić słoik?

    Jak poradzić sobie z "trudnym przypadkiem"? Oto kilka sprawdzonych sposobów.

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Jakie przetwory najlepiej robić w czerwcu?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czerwiec jest początkiem lata oraz gorącej i słonecznej aury, dzięki której możemy cieszyć się świeżymi, słodkimi truskawkami, poziomkami, rabarbarem, czereśniami, smacznym szpinakiem, młodymi buraczkami z...

  • By udały się przetwory

    ...​Domowe przetwory najlepiej zjeść w ciągu 6-9 miesięcy. Dlatego radzimy postawić na jakość, a nie na ilość.

  • W lipcu pogoda sprzyja słodkiemu lenistwu. Aby w zimie cieszyć się smakiem kompotu z suszonych owoców i wyciągać ze spiżarni pyszny domowy sok porzeczkowy, warto przerwać na chwilę odpoczywanie i zadbać o domowe przetwory! Co kupować i przerabiać w lipcu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Lipiec to środek sezonu na zbieranie warzyw i owoców. Stragany uginają się pod ciężarem porzeczek, moreli, wiśni, czereśni, ogórków, jeżyn, pomidorów i agrestu. Grzechem byłoby nie skorzystać z dobrodziejstw, które...

  • Sprytne patenty na przetwory

    Nowicjuszkom pomogą uniknąć błędów, doświadczonym gospodyniom - uniknąć rutyny. Przetwory mają się udać, a my nie mamy się przy nich narobić!

  • Lato powoli dobiega końca, dzieci idą do szkoły, liście się złocą, a stragany zaczynają się uginać od wrześniowych przysmaków! Zobaczmy, na co jest sezon we wrześniu i co można przyrządzić z pierwszych jesiennych przysmaków! Które jesienne przysmaki warto "przerobić" na zimę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka, gruszki, orzechy, pigwy, winogrona, ziemniaki, pomidory - tyle pysznych owoców i warzyw, które można zjeść od razu albo przygotować z nich przetwory na zimę! Zanim rozpoczniemy Miejsce, w...

Wideo na temat: przetwory do sloikow
  • Prosty sposób na gotowy do przetworów słoik i wek

    Wiosna i lato obfituje w nasze ulubione owoce. Warto więc przygotować aromatyczne przetwory, które pokocha cała rodzina. Jerzy Sobieniak był gościem programu "Pytanie na śniadanie", gdzie przedstawił proste i ekspresowe metody na przygotowanie słoików i weków na nasze ulubione dżemy, marmolady oraz powidła. (Źródło: TVP/x-news)

  • Zatrzymaj lato w... słoikach

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni „Dzień Dobry TVN" przetwory i dania, które pozwolą zatrzymać lato. Kucharz zaproponował słodko-kwaśne pomidorki, suszone pomidory w oliwie, konfiturę z malin z chilli, chleb pszenny na zakwasie, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem oraz ciasto borówkowe z bezą.

  • Gwiazdy przyznają się do bycia "słoikiem"

    Przed kamerami "Dzień Dobry TVN" gwiazdy zdradziły dziennikarce TVN Agnieszce Jastrzębskiej, czy są "słoikami". - Oczywiście, że jestem słoikiem - przyznała Natalia Siwiec. Barbara Kurdej-Szatan zdradziła, że dostaje od rodziny słoiki z przetworami, mięsem oraz pierogami. - Babcia mi robi zupki i obiadki, jestem słoikiem i się świetnie czuję jako słoik, bardzo mi się to podoba - zapewniła Weronika Książkiewicz.