• Informacje na temat:

    przepisy na salatke z pora

Przepisy na temat: przepisy na salatke z pora
  • Sałatki ziemniaczane

    Są smaczne, sycące i niedrogie. A na dodatek smakują niemal każdemu. Wypróbujcie nasze przepisy na sałatki ziemniaczane!

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • ...i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Składniki: - 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, - 1/2 główki kapusty, - biała część pora, - 1 czerwona papryka, - 2 marchewki Przepisy: 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, ale nie koniecznie i kapustę pokroić, paprykę pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem, tak też zrobić z porem. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi otworami, ogórki pokroić w półksiężyce składniki pomieszać , zalać sosem...

  • Jak gotuje Murakami?

    Przepisy inspirowane twórczością Harukiego Murakamiego.

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Pyszna, prosta sałatka z porem którą lubią nawet dzieci:) Zapomniałam o niej przez ostatnie lata, przypomniała mi smak wspomnień z dzieciństwa. Gorąco polecam!

Artykuły na temat: przepisy na salatke z pora
  • Pory na 4 sposoby

    Lekkostrawny, dietetyczny i zasadotwórczy - ale wciąż niedoceniany. Poznaj doskonałe przepisy, dzięki którym pory częściej zagoszczą na twoim stole.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Kosmetyki od kuchni

    Wiele razy na łamach TS zachęcałyśmy do używania "domowych" kosmetyków. Ale sprawdzone receptury na proste maseczki z ogórka (na twarz) czy z żółtek (na włosy) to co innego niż tworzone na bieżąco przez blogerki przepisy zainspirowane składem najpopularniejszych kosmetyków. Dlaczego? Bo szanse na to, że ogórek podrażni skórę, są niewielkie. Trudno jednak przewidzieć, jak zadziałają na nią...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...