• Informacje na temat:

    przepisy na leczo z kiełbasą

Przepisy na temat: przepisy na leczo z kiełbasą
  • ...papryczkę. Potrawę zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut. Na koniec doprawić solą, vegetą i pieprzem;-) Leczo podajemy z ryżem, pycha :) Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Przygotowanie Cebulę pokroić na półplasterki, kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasteki. Podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną paprykę i pomidory. Chwilę poddusić i zagęścić mąką. Gotowe!Życzę smacznego. Można podać z bagietką lub ryżem na sypko. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy...

  • Smaczny pomysł na "Leczo z kiełbasą"

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    .... Najczęściej wykorzystuje się tę pszenną lub zamienia się ją na kwaśne mleko.  Żurek z białą kiełbasą, a może bez? W mięsie siła? Wydaje Ci się, że jest ono absolutnym must have każdego żurku i barszczu(...) sobie bowiem przepisy na najlepsze i wyjątkowe świąteczne zupy, które kultywujemy po dziś dzień. Smacznego!

  • Sprawdzony przepis na "Leczo z kiełbasą"

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Danie na lato,łatwe w przygotowaniu

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo z białą kiełbasą podane z kaszą gryczaną. Polecam.

Artykuły na temat: przepisy na leczo z kiełbasą
  • Chrzan nie do chrzanu

    ..."nieprawdziwy"! Przy tej okazji poznałam też inne chrzanowe przepisy z Potenzy, między innymi na dwa sosy do makaronu. Pierwszy jest mięsny z koźliną albo mieszanką wołowiny i wieprzowiny (kawałek...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Nowy rozmiar, nowe życie

    ...mnie jedną z ważniejszych rzeczy, to sprawię, by bardziej mi służyło, a nie szkodziło. Nie będę się niczego wyrzekać, tylko testować nowe smaki, przepisy, inne i kolorowe. Skoro posiłki są fit, będę...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...świąt Bożego Narodzenia. Tadeusz Pióro Smakowite przepisy już na kolejnej stronie>> Sałata z kozim serem i marmoladą cebulową W daniu tym chodzi o utrzymanie równowagi smaków: kwas powinien...

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Polacy coraz chętniej spędzają wolny czas na grillowaniu pod chmurką. Naukowcy alarmują jednak, aby nie robić tego bezmyślnie. Grillujmy z umiarem i przestrzegajmy kilku zasad. Fot. 123RF/PicselGrillowanie staje się naszym sportem narodowym. Gdy tylko wartości pokazywane na termometrach idą w górę, przestaje padać, a trawa zaczyna się zielenić, ludzie z radością wyciągają pochowane na zimę grille. Rokrocznie pojawia się wiele pytań o to, czy aby na pewno jest to bezpieczna i zdrowa forma...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...