• Informacje na temat:

    przepisy na babke marmurkową

Przepisy na temat: przepisy na babke marmurkową
  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    Prezentujemy wam sprawdzone przepisy na wielkanocne słodkości. Wypróbujcie je i przekonajcie się, że nie trzeba wydać fortuny, by przygotować świąteczne potrawy.

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Babka marmurkowa

  • Marmurkowa babka- idealna na czas Świąteczny!

  • Babka jest smaczna i łatwa do wykonania.

  • Babki to jedno z tych ciast, które uwielbiam za smak oraz za prostotę i szybkość wykonania. Często goszczą na wielkanocnych stołach wraz z mazurkami, sernikami... Nie może jej zabrać i na moim stole! A jak jest u Ciebie? :-)

  • Klasyczna babka marmurkowa lecz nie z dodatkiem oleju, ale robiona na maśle. Bardzo prosta w wykonaniu.

  • Pyszna, mięciutka tradycyjna babka marmurkowa, rozpływająca się w ustach . Idealna do herbatki, lub szklanki mleka

  • To cudowna babka marmurkowa. W moim przypadku dwukolorowa. Nie będę dużo o niej pisać, bo wystarczy spróbować, żeby wiedzieć co mam teraz na myśli.. Jest delikatna, smaczna.. I do tego pięknie się prezentuje. Pasuje do kawy, najbardziej do cappuccino :)

Artykuły na temat: przepisy na babke marmurkową
  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    Najlepsze przepisy z regionu.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. Z naszych obserwacji wynika, że niemal cały ubiegły miesiąc upłynął wam pod znakiem przygotowań do świąt. W marcu poszukiwaliście przede wszystkim wielkanocnych sprawdzonych przepisów na tradycyjne i nieco bardziej nowoczesne dania wielkanocne. Wśród najpopularniejszych przepisów minionego miesiąca znajdziemy...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

  • Dieta bez wyrzeczeń? Oczywiście, że jest to możliwe! Czasami wystarczy tylko 15 minut i kilka składników, aby samodzielnie wyczarować słodkie ciasteczka, które na pewno nie odbiją się niekorzystnie na naszej sylwetce. Wystarczy skorzystać z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Aby zachować piękną i szczupłą sylwetkę wcale nie trzeba katować się restrykcyjnymi dietami. Racjonalne żywienie to prawdziwy klucz do sukcesu. Gdy masz ochotę na coś słodkiego, nie sięgaj po gotowe...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Kopytka doskonale wypadają solo, ze skwarkami, z cebulką, ze zrumienioną bułką tartą lub z sosem mięsnym, czy grzybowym, a także - po drobnych modyfikacjach - na słodko. Mogą być daniem głównym, mogą być także dodatkiem. Zawsze smakują dobrze i są lepsze od zwykłych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Kopytka są potrawą tanią w przygotowaniu, nie wymagającą dużej ilości składników i wykorzystującą to, co rodzi ziemia. Jest to także potrawa uniwersalna, którą, bez większych modyfikacji, można podać...