• Informacje na temat:

    przepisy kulinarne młoda kapusta do obiadu

Przepisy na temat: przepisy kulinarne młoda kapusta do obiadu
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Aromatyczna i smaczna kapusta do drugiego dania.

  • Można zamrozić na zimę.

  • Nie zawsze gotujemy wykwintnie, nasze dania, obiady na co dzień bywają zwyczajne pod względem wyglądu, chociaż jeśli chodzi o smak, nie ustępują w niczym tym niedzielnym i świątecznym. Pomyślałam, że od czasu do czasu będę dla Was zamieszczać przepisy na takie właśnie zwykłe, zapamiętane z dzieciństwa dania. Głównie będą to zupy, ponieważ one były obecne w domowym jadłospisie każdego dnia. Poniżej przepis na barszcz czerwony w wersji sprzed lat, nadal wykorzystywany w naszej domowej kuchni.

  • Smaczna młoda kapusta jako dodatek do obiadu lub jako pierwsze danie

  • Wyśmienita kapusta do obiadu

  • pasuje do obiadu, pyszna!!!

  • ...pyszna gotowana młoda kapustka,najlepszy dodatek do obiadu ;-)

  • Pyszny dodatek do schabowego i nie tylko

  • Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami

Artykuły na temat: przepisy kulinarne młoda kapusta do obiadu
  • Prosty obiad na zimno

    ...w kuchni. Wszystkie dziwactwa kulinarne mojej matki, stały się moimi. Porcjuję jedzenie do malutkich miseczek, które chowam do lodówki. Piekę dwa kurczaki, kiedy potrzebuję jednego, po to, by móc skubać(...), wypełnionej jagodami. A potem siądź i poczuj ciche zadowolenie z samej siebie: zrobiłaś idealny letni obiad, nie męcząc się ani odrobinę. Już na kolejnej stronie proste przepisy na pyszne dania...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    Powinno się pościć przede wszystkim od tego, co nas jakoś zniewala, co nam przeszkadza w spotkaniu ze sobą, i z innymi. I to będą różne rzeczy, dla niektórych to będzie telewizja, dla niektórych internet... - znane kucharki, Siostry Anastazja i Salomea tłumaczą sens ostatków i Wielkiego Postu. Zdradzają nam też swoje przepisy na serowe oponki, zalewajkę z ziemniakami i makaron z łososiem.

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszne, ale i bardzo zdrowe. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Siostra Anastazja przechodzi na emeryturę

    .... Nasza sytuacja materialna była dość trudna, a jako młoda dziewczyna chciałam mieć jakąś ładną sukienkę. W końcu każda kobieta, nie tylko młoda, chce pięknie wyglądać. Dorabiałam więc przy różnych pracach(...) odmawiają współpracy. Tak naprawdę każdy dzień mojej pracy jest inny. Cały czas wymyślamy coś w kuchni, opracowujemy nowe przepisy, poprawiamy niektóre. Po prostu twórcza praca. Może Siostra wskazać...

  • Czerwiec upłynął nam pod znakiem słońca i bardzo smacznych potraw. Przekonajcie się, które z przepisów dodanych do Smakera w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością. Sądząc po tym, jakie przepisy najchętniej oglądaliście w czerwcu, wnioskujemy że nabraliście dużej ochoty na słodkości. Ciasta i różnego rodzaju desery bezsprzecznie króluję w podsumowaniu ubiegłego miesiąca. Widać także, że zaczęliście przygotowywać przetwory, które z pewnością przypomną wam o lecie w chłodne,...