• Informacje na temat:

    przepis zupa z kurek

Przepisy na temat: przepis zupa z kurek
  • Grzyby, którym trudno się oprzeć

    Krem myśliwski z kurkami Bardzo rozgrzewająca zupa-krem na pierwsze chłodne, jesienne wieczory. Doskonale smakuje z grzankami. Składniki: 350 g obranych kurek, 30 dag boczku, szczypta suszonego(...) zniewalać! Składniki: makaron bucatini, 300-400 g kurek, kieliszek białego wina, 3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, suszone pomidory w proszku, sól, pieprz, parmezan, pietruszka Przygotowanie...

  • Kurki pachnące lasem

  • Bractwo kurkowe

    .... Oddzielnie podaj sos z twarogu. Zupa na młodych kurkach Składniki: 2 l wywaru mięsnego, 30 dag kurek, 4 ziemniaki, 1 marchew, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 250 ml śmietany, 50 g masła, pół pęczka(...)Grillowane warzywa z kurkami Składniki: 50 dag kurek, 1/2 różyczki brokułu, 1/2 główki kalafiora, 1 cukinia, 2 marchwie, 1 młoda cebula, 50 g masła, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanej...

  • Ta zupa ma bardzo kurkowy smak, więc jest specjalnie dla miłośnilków kurek:)

  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Większość z nas suszy grzyby, by wykorzystać je później w najróżniejszych daniach - przede wszystkim bigosie, zapiekankach, pierogach i zupach. Polacy uwielbiają, gdy na wigilijnym stole ląduje sos(...) przyrządzić te drugie? Przepisów oczywiście jest mnóstwo, natomiast warto pamiętać o kilku uniwersalnych zasadach. Do marynowania najlepiej nadają się małe, jędrne i świeżo zebrane grzyby. Do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa-krem z kurek"

  • Dla wszystkich którzy lubią grzyby :) jak to zupa łatwe w przygotowaniu :)

  • Z pierwszych zebranych w tym roku kurek,jedna z moich ulubionych zup.

  • Zupa z kurek jest lekka i bardzo łatwa do zrobienia, a do tego jeszcze wspaniale smakuje.

  • Kurka, czyli pieprznik jadalny, jest bardzo wartościowym grzybem, gdyż obok dużej zawartości witamin i soli mineralnych jest także niskokaloryczna. A że sezon na kurki w pełni, więc do dzieła. Do ich zagęszczenia używam Fix knorr „zupa z kurek”, gdyż uważam że nadaje on idealny smak potrawie.

Artykuły na temat: przepis zupa z kurek
  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    W maju nakładem wydawnictwa Samo Sedno, ukazała się wyjątkowa książka kulinarna - "Retrowarzywa"! 105 oryginalnych przepisów zilustrowano 105 autorskimi zdjęciami przygotowanymi specjalnie na potrzeby tej publikacji.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Wojciech Modest Amaro: Marzy mi się druga gwiazdka

    ...w formie talerza pełnego jesiennych liści. Najbardziej ekstremalne danie? - Tatarak, polski rak szlachetny i szczupak. Gdy je serwowaliśmy, kelner na oczach klientów wpuszczał do talerza kilka kropel kaczej krwi. A to dlatego, że obserwacja natury pokazuje, że szczupak potrafi zaatakować małe kaczki. Wtedy one puszczają do jeziora krew. Te kilka kropel przenosiło opowieść z jeziora prosto na talerz...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonałe grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. To pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w lasach...

  • Co zamiast mięsa?

    ...graham.  II śniadanie:  sałatka z kaszą pęczak, z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i oliwą, posypana natką pietruszki i pestkami dyni.  Obiad:  zupa krem z zielonych warzyw (brokuł(...) będzie mąka gryczana, sojowa, z ciecierzycy, komosy ryżowej, amarantusa. Możemy mieszać zwykłą mąkę pszenną z innym rodzajem, najlepiej w proporcjach 3 do 1, np. gdy w przepisie mamy 300 g mąki, weźmy 225

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Co zamiast mięsa?

    ...graham.  II śniadanie:  sałatka z kaszą pęczak, z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i oliwą, posypana natką pietruszki i pestkami dyni.  Obiad:  zupa krem z zielonych warzyw (brokuł(...) będzie mąka gryczana, sojowa, z ciecierzycy, komosy ryżowej, amarantusa. Możemy mieszać zwykłą mąkę pszenną z innym rodzajem, najlepiej w proporcjach 3 do 1, np. gdy w przepisie mamy 300 g mąki, weźmy...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...