• Informacje na temat:

    przepis na zupa meksykanska

Przepisy na temat: przepis na zupa meksykanska
  • Zupa meksykańska

    Sposób przygotowania 1. Cebulę pokroić, zeszklić, dodać mięso. Wymieszać, podlać szklanką wody i chwilę poddusić.  2. Dodać przecier pomidorowy, odcedzoną fasolę i kukurydzę. Wymieszać, dolać litr wody, doprawić, chwilę gotować. Przepis z książki wydawnictwa WAM pt."Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji"

  • Szybkie i pyszne;)

  • Zupa meksykańska

    ...kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, jeszcze raz zagotować i podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób.

  • Pyszna salsa (do sloikow)

  • ...słodkiego). Gotować wszystko jeszcze 10 min i dodać 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Jeszcze 5 minutek i gotowe! Jeść z pieczywem. Smacznego!!! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • .....czyli bula z miechem...

  • ...nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"

  • Dyniowa "sól" - sposób na kulinarne "zero waste"

    ...składników odżywczych, więcej smaku" - wyjaśnia na łamach "The Guardian" szef kuchni Tom Hunt. Ważnym elementem jest również sezonowość, dlatego w proponowanym przez Hunta przepisie na niecodzienną(...) ten tradycyjny meksykański przepis. Niedawno dowiedziałem się, że Amass, nagrodzona gwiazdką Michelin restauracja w Kopenhadze znana z zerowej ilości odpadów, również produkuje proszek z pestek dyni...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"

Artykuły na temat: przepis na zupa meksykanska
  • Meksykańska zupa z awokado

    ...​Awokado jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie. Często awokado dodajemy do sałatek, koktajli, ale równie dobrze sprawdza się w meksykańskich zupach.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Marta Dymek: Nowa Jadłonomia, czyli roślinne przepisy z całego świata

    Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa pokazane w zupełnie nowej odsłonie - w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Nasiona chia. Czym tak naprawdę jest szałwia hiszpańska?

    Nasiona chia święcą obecnie triumfy popularności. Na temat ich działania wypowiada się sama Oprah Winfrey, a także wielu blogerów kulinarnych i zwykłych użytkowników. W sieci krąży mnóstwo przepisów z ich wykorzystaniem i cały czas przybywają nowe. Co takiego jest w tych nasionach, że na ich punkcie oszalał cały świat?

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Fot. 123RF/Picsel Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię...

  • Trzy zupy, które ulżą, gdy dokuczają zatoki

    ...(kubek), nawet 2-3 razy dziennie. Marchewkowa  z imbirem Jak działa: Zawarte w imbirze aktywne biologicznie substancje pomogą powstrzymać stan zapalny i ułatwią udrożnienie nosa. Przepis na zupę(...) i silnie rozgrzewające. Pozwoli zmniejszyć obrzęk błon śluzowych nosa i zatok. Przepis na zupę: 1 paprykę i 4 obrane ziemniaki kroimy. Tniemy w kostkę 20 dag wołowiny, smażymy na 1 łyżce oleju...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...