• Informacje na temat:

    przepis na tarte z porami

Przepisy na temat: przepis na tarte z porami
  • Tarta z jajkami

    Wielkanocne menu można wzbogacić o nieco bardziej nowoczesny przepis!

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z porami"

  • Tarta z rabarbarem - najlepsza w maju

    ...na ciepło. Przepis pochodzi od Heloise Brion, globtroterki i kucharki, która lubi przygotowywać piękne i smaczne potrawy. Można ich spróbować w jej posiadłości w Normandii. A jeśli tam nie trafimy...

  • Danie z kuchni francuskiej. PS. można mniej zapiekać. Ja jestem zwolennikiem dań" przyjaranych" :)

  • Warzywa z rosołu

    ...10 łatwych przepisów.

  • Niezbyt szybkie, ale tanie, bardzo smaczne i sycące.

  • .... Ważne jest żeby przygotować sobie na każdy kilogram świeżych warzyw około 100 g masła i 2 łyżki tartej bułki. Całość można dodatkowo posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Fantastyczne na świeżym powietrzu z kwaśnym mlekiem! Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO. Jeżeli znasz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pikantna tarta z porami"

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    Tych przepisów nie próbowałeś!

  • Sprawdzony przepis na "Klops nadziewany porami"

Artykuły na temat: przepis na tarte z porami
  • Pora na pora

    .... Podawaj z grzankami. Smakuje wybornie! Więcej: Zobacz 15 przepisów na dania z pora...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tarta porowa z sezamem

    .... Zapiekaj 25-30 minut. Czas przygotowania: 45 minut Przepis dla 4 osób Przepis pochodzi z książki "Potrawy z warzyw"

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    .... Ciasto kruche przygotowujemy dokładnie tak samo ja w przepisie na tartę ze szpinakiem. Podobnie sos. Przygotowujemy inne nadzienie. Składniki na nadzienie: 2 duże czerwone papryki, 1 kalarepa(...) słodkiej tarty przygotowujemy jak w przepisach powyżej, jednak by było słodsze, dodajemy na początku, do przesianej mąki łyżkę zmielonych migdałów i łyżkę cukru pudru. Składniki na nadzienie: Około...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...