• Informacje na temat:

    przepis na smazone zeberka

Przepisy na temat: przepis na smazone zeberka
  • Żeberka wieprzowe a la Sowa

    Grillowane, duszone, pieczone - każdy je zna. Odsłon kulinarnych żeberek jest mnóstwo, jednak przygotowane, jako potrawy jednogarnkowe według przepisu Roberta Sowy - wygrywają. Szybko, bez zbędnego bałaganu a do tego pysznie, do tego pajda chleba i kolacja gotowa.

  • Nie było mięsa na gulasz więc są żeberka.

  • Żeberka z tymiankiem

    ...i piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 1 h 30 min. Czas przygotowania min. 4 h. Przepis na 6 osób. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! Więcej przepisów na żeberka:

  • Słodko kwaśna pyszność

  • ...włoszczyznę i dodajemy do kapusty. Całość dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy z ziemniakami puree lub ciemnym wiejskim chlebem. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze...

  • Zeberka z grilla sa klopotliwe w przyzadzaniu bo zajmuja duzo miejsca i wymagaja duzo czasu. Ja na grillu robie inne rozne rzeczy a zeberka robie w piekarniku zeby wygladaly tak jak z grilla.

  • Patelnia zbójnicka Roberta Sowy

    ...- Sztuka kulinarna to moje powołanie. Jestem szczęśliwym człowiekiem, gdyż robię to co lubię- mówi o sobie szef kuchni Robert Sowa. Może więc jest to najlepszy argument, aby wypróbować przepis na patelnię zbójnicką w jego wykonaniu.

  • zdrowe i proste

  • ...ze smażonymi ziemniakami lub moskolami. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na żeberka chrzanowo-keczupowe"

Artykuły na temat: przepis na smazone zeberka
  • Ziarnko do ziarnka

    Szacując ostrożnie, na świecie jest ponad dwadzieścia tysięcy odmian ryżu. Wietnamczycy mają kilkanaście słów na jego określanie. My przedstawiamy kilka przepisów z najsmaczniejszymi rodzajami ryżu w roli głównej. I niech się ziarnka sypią do garnka!

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    Tradycyjna polska kuchnia aż kipi od przepisów na pyszne, rozgrzewające zupy.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Boczek marynowany

    ...z musztardą.   Przepis pochodzi z książki: Doradca smaku 2

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Chrzan nie do chrzanu

    ...niedawno dobrego przepisu na rafanatę. Przeglądałam książki kucharskie i internet. Znalazłam przeróżne pomysły, ale wszystkie były przekombinowane, np. radzono, by dodać do omletu gotowane ziemniaki, wędzoną kiełbasę itd. A chodziło mi o najprostszą i najbardziej tradycyjną wersję rafanaty. W końcu zapytałam o przepis naszego florenckiego dozorcę Giovanniego, bo wiem, że pochodzi z Potenzy, stolicy...

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody terapeutyczne,...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...różowo. Wówczas mięso jest delikatne, miękkie, soczyste oraz kruche. To również doskonałe źródło pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego  białka, witamin z grupy B oraz żelaza. W tym przepisie(...) jakości -   duże ilości pieczywa   * % wskazanego dziennego spożycia (GDA) określonego dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień.   Przepis przygotowała, na bazie metodologii setpoint...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...