• Informacje na temat:

    przepis na pyszny domowy bigos

Przepisy na temat: przepis na pyszny domowy bigos
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na pyszny bigos"

  • Każdy z nas dobrze bigos zna i większość lubi. U mnie w domu, gdy mama gotowała bigos, sprawiał mi on ogromną przyjemność jedzenia. Zawsze wychodził pyszny, ale zupełnie inny niż robię sam. Ja stawiam w gotowaniu bigosu na mieszanie smaków, bez zasmażki i ograniczając nadmiar tłuszczu - ale oczywiście z jego obecnością, bo jak wiemy tłuszcz równa się smak!

  • pyszny kwaśny domowy bigos

  • Przepis wart wypróbowania: "Pyszny bigos na żeberkach"

  • Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...

  • U nas w domu bigos to takie świąteczne danie, ponieważ pojawia się na stole przy okazji świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. To co mnie w nim kusi to niezdrowy, pieczony boczek i grzyby. Jeżeli Was też to pociąga, to koniecznie musicie sobie sprawić taki bigos.

  • Gdy na dworze zimno, zawsze przychodzi ochota na rozgrzewający bigos. Dziś przepis na typowo domowy, tradycyjny bigos!

  • Przepisów na bigos jest tyle, ilu kucharzy. W tym przepisie postawiłem na prostotę, szybkość i jest to prawie dietetyczny bigos :-)

  • Dawno nie dodawałam przepisu na zupę. Dlatego dzisiaj umieszczam wpis z pysznym daniem jakim jest żurek. Smaczna staropolska zupa , lekko kwaśna z aromatem czosnkowym.Podana z kiełbasą , boczkiem , chrzanem i jajkiem smakuje wyśmienicie. W żurku najbardziej uwielbiam połączenie wędzonego boczku i i lekko kwaśnego chrzanu . Ponadto zupa jest sycąca , więc nie podaję już drugiego dania. Mimo iż żur kojarzy się ze Świętami Wielkanocnymi , ja podaję go znacznie częściej :) Zakwas do żurku możemy...

Artykuły na temat: przepis na pyszny domowy bigos
  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...szukasz nowych pomysłów i przepisów? Przygotowaliśmy dla Ciebie garść wskazówek i podpowiedzi na ten temat!

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Rewolucja od święta

    W wigilijne wieczory Małgosia z mężem zapraszają znajomych na "after party". Dla Katarzyny i jej przyjaciółek tradycją stały się "zjazdy bożonarodzeniowe". Oprócz kolęd lecą stare przeboje, bigos je się prosto z garnka, no i można ubrać się swobodniej. Dla wielu z nas Boże Narodzenie wśród znajomych stało się równie ważne jak to tradycyjne, celebrowane z rodziną. Bo skoro przyjaciele są dla nas...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...spośród załączonych tam receptur...i jestem zachwycona efektem. Zupa pomidorowa wyszła super a dorsz duszony w porach okazał się przepyszny! Banalny przepis i takież wykonanie a smak i wrażenie(...) książeczkę z przepysznymi przepisami oraz ze wskazówkami jak sporządzać poszczególne dania, urządzenie okazuje się nie tylko bardzo praktyczne ale i proste w obsłudze. Łatwo zdemontować i przygotować do...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • To już nie obciach, to jest supertrendy!

    Na przyjęcie, zamiast szukać w internecie przepisów na "domowe sushi", lepisz stos pierogów. Ubranka po córeczce sąsiadki wzięłaś bez skrępowania dla swojej małej. Wakacje planujesz na Mazurach(...) przychylną opinią cieszyło się np. oglądanie polskich seriali, przypisywane wyłącznie gospodyniom domowym. Nie należało się też chwalić spędzeniem urlopu w Polsce, bo stawiało nas to w gronie osób...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...