• Informacje na temat:

    przepis na pomidory w marynacie

Przepisy na temat: przepis na pomidory w marynacie
  • Pieczone pomidory

    ...suszone zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn, oregano; sól; pieprz. Przyrządzanie: Składniki marynaty wymieszać. Pomidory przekroić na pół. Wydrążyć nasiona. Polać marynatą. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz...

  • Wypróbowany przepis na "Łosoś w marynacie"

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    ...pomidorami oraz bukietem sałat. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska...

  • Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.

  • Smaczny przepis na hiszpański wieczór

    ...oliwki, mięso wędzonego dorsza, orzeszki ziemne oraz pokrojone w paski suszone pomidory. W osobnym naczyniu przygotuj marynatę - połącz musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodaj tymianek. Przygotowane...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na kurczaka w pomidorach"

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Marynata: 4 pomidory bez gniazd nasiennych, pokrojone w małą kostkę; 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę; 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę; 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry(...) ok. 10 minut. Gotowego łososia można podawać z kwaśną śmietaną oraz grillowaną tortillą z warzywami. Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska Czy dobrze gotujesz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Schabowe w winnej marynacie"

  • Zamknij lato w słoiku

    ..."Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Wypróbowany przepis na "Udka w diabelskiej marynacie"

Artykuły na temat: przepis na pomidory w marynacie
  • Udka z kurczaka z pieczonymi pomidorami

    Przygotowanie: Mięso/bakłażana przekrój na pół, oczyść i natnij w kilku miejscach nożem. Natrzyj mięso marynatą. Cukinię i papryki pokrój w dużą kostkę, cebulę w ćwiartki, pomidory na połówki, a czosnek zostaw w całości w łupince. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż udka w marynacie, dookoła ułóż warzywa i przypraw je suszonym oregano, tymiankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą. Całość...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Chrupiąca pita z kurakiem. Przepis Tomasza Jakubiaka

    Z bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka.

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    .... Pomidory pozbawiamy skórki i gniazd nasiennych, a pozostały miąższ kroimy w drobną kostkę. Później w misce mieszamy ryż z mięsem, koprem, cukinią startą na tarce, pomidorami i serem i doprawiamy Przyprawą(...) rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut i gotowe! Jeżeli masz taką fantazję – przepis na warzywa z farszem możesz urozmaicić też własnymi składnikami. Smacznego! Na pyszne obiadowe, nie tylko niedzielne...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Kurczak z winem

    W wersji klasycznej tego przepisu w roli głównej występuje... kogut. Warto się pokusić o przyrządzenie takiego dania – smak ma niezwykły! Koguta piecz dłużej: ok. 60-80 minut.

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Śledzik z azjatycką nutą

    Śledzik od zawsze gościł na polskich stołach. W oleju, occie w pomidorach. Mój oryginalny przepis jest niezwykle szybki w przygotowaniu, bogaty w skł. odżywcze i im śledzie są dłużej marynowane tym są lepsze i bogatsze w smaku.Przystawka gotowa od ręki ;)

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...