• Informacje na temat:

    przepis na placki tortilla

Przepisy na temat: przepis na placki tortilla
  • Tortilla

    Twój domowy przepis na fast food.

  • Tortilla inna niż klasyczna

  • Tortilla z łososiem

    Małe „ślimaki” z tortilli z dodatkiem szynki i sera to sprawdzony sposób na pyszną przekąskę. Poniżej przepis na jej rybną odmianę – z łososiem.

  • Tortilla to kalejdoskop smaków. Przedstawiam swój.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    .... Kolorowa tortilla Wystarczy proste nadzienie: tuńczyk w sosie własnym lub oleju, barwne warzywa, np. papryka, kukurydza, groszek, cebula oraz placki do tortilli, które opieczesz. To danie zrobisz...

  • Kolorowa tortilla.

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    .... Następnie dzielimy je na 6 - 8 równych porcji i każdą z nich rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek. Placki grillujemy z obu stron dosłownie przez 3 minuty, żeby były miękkie i nabrały złotego koloru(...) w cienkie paski, układamy je na tortilli, polewamy sosem i zawijamy, tak, żeby z tortilli powstało coś w rodzaju torebki. Możemy dodatkowo przewiązać każdą porcję szczypiorkiem. Przepis pochodzi...

  • Domowa tortilla, znakomita na lunch bądź na kolację.

  • ...słonecznikowego (5ml), pół łyżeczki masła (3g), 2 łyżki mąki kukurydzianej (20g), 1,5 łyżeczki mąki pszennej (10g), szczypta soli, woda. Do wykonania przepisu potrzebne będą też przyprawy i zioła, np. papryka(...). Całość polać resztą sosu. Placek zawinąć i smarując lekko brzegi wodą skleić. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy...

  • tym razem poszłam na łatwiznę i zrobiłam z gotowych placków :)

Artykuły na temat: przepis na placki tortilla
  • Pełnoziarnista tortilla

    ...na drugą stronę i czynność powtórzyć. Placki przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Podawać od razu lub jeść na zimno z dowolnymi dodatkami. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Poranna tortilla z guacamole z bobu i salsą pomidorową

    Choć poniższy przepis wygląda na długi i skomplikowany, danie przygotujesz ekspresowo, pod warunkiem że masz w lodówce szklankę ugotowanego bobu.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Tortille - meksykańskie naleśniki

    Przepis na tortillę i chipsy z tortilli Przygotowanie tortilli: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli, 2/3 szklanki letniej wody, 3 łyżki oleju połącz i zagnieć gładkie ciasto. Następnie rozwałkuj. Cienkie placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy tortilla wypełni się pęcherzami powietrza i pokryje brązowymi plamkami, należy przewrócić ją na drugą stronę i smażyć 30 sekund...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Tortille omletowe z guacamole

    ...świeżą bazylię. Zwijamy omlet. Podajemy z dowolnymi warzywami, np. rzodkiewkami, pomidorami, ogórkami kiszonymi. Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Łatwo i tanio: Tortille z kurczakiem

    To danie dla początkujących. Prosty przepis nie oznacza banalnego smaku. Przepis można wzbogacać swoimi smakami.

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...