• Informacje na temat:

    przepis na placek z kiwi

Przepisy na temat: przepis na placek z kiwi
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...) ●pół szklanki miodu ●pół szklanki brązowego cukru ●2 jajka ●czubata łyżka masła; na sos owocowy: ●6 kiwi ●cukier waniliowy Przepis: Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło oraz cukier, posiekaj nożem(...) cytrynowego ●300 ml wody ●owoc kiwi obrany i pokrojony w cienkie plasterki oraz kilka listków mięty lub melisy do dekoracji Przepis: Do garnka wlej wodę i wsyp cukier. Garnek postaw na ogniu, wodę...

  • Smaczny pomysł na "Przepis na sorbet z kiwi z likierem"

  • Tarta z sosem kiwi

    ..., nerkowców, migdałów), - pół szkl. miodu, - pół szkl. brązowego cukry, - 2 jajka, - 1 czubata łyżka masła Na sos owocowy: - 3 kiwi, - 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Mąkę przesiej na(...) ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim spód i brzegi wyłożonej pergaminem formy. Cisto ponakłuwaj widelcem (ew. przykryj pergaminem i obciąż ziarenkami fasoli). Piecz około 15 min w temp. 210

  • Coś słodkiego, coś prostego co można przygotować w środku tygodnia w tzw. 5 minut. A co jest prostszego niż mus. Kiedyś już prezentowaliśmy przepis na mus cytrynowy, dzisiaj podmienimy tylko owoc ale pozostaniemy w barwach flagi brazylijskiej. Zamiast żółtej cytryny dodamy zielone kiwi.

  • Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.

  • Wypróbowany przepis na "Tarta z sosem kiwi"

  • Przepis wart wypróbowania: "Sorbet z kiwi"

  • Wypróbowany przepis na "Deser z kiwi"

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto z agrestem i kiwi"

  • Wypróbowany przepis na "Tarta orzechowa z sosem kiwi"

Artykuły na temat: przepis na placek z kiwi
  • Grajmy latem w zielone

    ..., jarmużu, zielonej kapusty, awokado, kiwi, a nawet liści rzodkiewki. Dostarczymy wówczas organizmowi dużej dawki witamin C, K i A, żelaza, wapnia, błonnika. Sam jarmuż zawiera sporo witamin(...), że można zrobić świetne pesto z pietruszki. Marta Dymek, autorka "Jadłonomii" poleca swój przepis.  Do przygotowania pesto potrzebujemy: 2 pęczki pietruszki, 1 szklanki migdałów, 1 łyżeczkę skórki...

  • Kiwi pochodzi z Chin, a na masową skalę uprawiane jest w Nowej Zelandii. Czemu swoją nazwę dzieli z pewnym ptakiem i dlaczego nazywane jest superowocem? Fot. 123RF/Picsel Właściwie kiwi to agrest chiński porastający pnącza o skomplikowanej nazwie akitinidia. Gdy roślina trafiła do Nowej Zelandii, gdzie obecnie jest uprawiana, mieszkańcy ochrzcili ja mianem kiwi. Brązowe, owalne owoce, pokryte skórką z delikatnym meszkiem do złudzenia bowiem przypominają ptaki zamieszkujące właśnie Nową...

  • Gdy jedzenie szkodzi

    ....: truskawek, skorupiaków, cytrusów i kiwi. Trzeba wyeliminować je na stałe czy tylko w okresie pylenia roślin, na które jesteśmy uczuleni? - W czasie występowania nasilonych objawów alergii lepiej(...) bananów, ale też kiwi, mango, papai i melona. Jeśli pacjent jest uczulony na kilka alergenów, które krzyżują się z innymi, musi wyeliminować z diety mnóstwo rzeczy. Chyba że zastosuje tzw. dietę...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tajniki idealnej tarty

    ...mascarpone, śmietany ubitej z cukrem pudrem i zapachem waniliowym. Wypróbuj inne nasze przepisy: Tarta grzybowa Trzy szybkie tarty Orzechowa tarta z sosem kiwi(...) wody. Wyrób ciasto i włóż je w folii do lodówki. Marchewkę ugotuj do miękkości, zmiksuj z białym serem, jajkiem, startą skórką pomarańczy i przypraw. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na placek...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Modne kuracje dla zdrowia

    ...profilaktycznie dodajemy do jedzenia 2 łyżki oleju. Można stosować inne oleje. Przepis: 2 łyżki oleju lnianego, 2 łyżki kefiru, szczyptę soli i 100 g chudego twarogu zmiksować na gładką pastę(...) kaszę jaglaną podsmażamy na łyżce oliwy. Doprawiamy solą i odrobiną cynamonu. Łączymy w misce z mieszanką ziaren i owoców. Koktajl z jagód goji na odporność - jeden banan, dwa kiwi, połówkę...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....