• Informacje na temat:

    przepis na placek po niemiecku

Przepisy na temat: przepis na placek po niemiecku
  • Wypróbowany przepis na "Naleśniki z przyprawami, po niemiecku"

  • Pyszne, proste danie. Nie ma nic wspólnego z Niemcami, ale tak ją ochrzcił mój młodszy syn. Mąż ekspresowo ją "podłapał" - więc u nas taka nazwa już zostanie ;)

  • Wypróbowany przepis na "Pikantny budyń po niemiecku"

  • Grünkohl - czyli z wolna tlumaczac po prostu ZIELONA KAPUSTA :-) Bardzo popularne danie jednogarnkowe u naszych zachodnich sasiadow, przygotowane w klasyczny sposob wraz z ziemniaczkami i Mettwurst, czyli surowymi, podwedzanymi kielbaskami smakuje wybornie, a przy okazji - baardzo zdrowe :-) i bardzo proste w wykonaniu.

  • Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :)

  • Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek po węgiersku"

  • Przepyszne, solidne ciasto z niemieckiego przepisu. Kruche ciasto, masa makowa z kawałkami gruszki i delikatna pianka budyniowa na wierzchu. To ciasto koniecznie trzeba wypróbować. Wygląda i pachnie...oszałamiająco!

  • Ciasto warstwowe, które sprawdzi się na uroczystości rodzinnej lub imprezie.

  • Ciasto z wykorzystaniem rabarbaru i słodkiej bezy.

Artykuły na temat: przepis na placek po niemiecku
  • Przepis na życie

    ...imiona kulinarne. Ukochany królik nazywał się Placek, a świnka morska - Syrop Klonowy. Ale w rodzinie, w której wszyscy świetnie gotowali, nikt nie był tym specjalnie zgorszony. Kto gotował najlepiej(...) rakowymi, risotto z kwiatami cukinii. Jak powstają pani autorskie przepisy? - Eksperymentuję z rodzinnymi przepisami, a czasem z klasycznymi recepturami. Lubię robić w nich rewolucje. Bywa też, że po...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Proste ciasto z rabarbarem

    Przepis p ochodzi z książki zatytułowanej « Ciasta » i wydanej nakładem wydawnictwa Świat Książki, w 2006 roku. Dostałam ją kiedyś od babci. I książka...

  • Kuchnia niemiecka jest niezwykle zróżnicowana, a wiele jej wpływów znajdziemy w naszych polskich potrawach. Wbrew obiegowej opinii, jest nie tylko pożywna i sycąca, ale również bardzo smaczna Fot. 123RF/Picsel W powszechnej opinii kuchnia niemiecka uważana jest za tłustą oraz ciężkostrawną i w niektórych przypadkach faktycznie tak jest. Warto jednak pamiętać, iż nie jest to cała prawda na temat kulinarnej tradycji naszych zachodnich sąsiadów. Jej bogactwo znacznie wykracza poza stereotypowe...

  • ...byl przepis. Kilka razy Polacy w roznych konkursach gotowali na ekranie. Szkoda, ze przegrywali. Ich pomysly i dania dla mnie byly super. A moze to jak w ''Rejsie'' - lubie te potrawy (piosenki...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Ziemniak. Trufla północy

    ...pomarańcze!   Przepis na placki ziemniaczanej z pstrągiem i kopytka ze świeżym tymiankiem znajdziesz na następnej stronie>>> Placki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem, karmelizowaną cebulką i śmietaną...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....