• Informacje na temat:

    przepis na placek po niemiecku

Przepisy na temat: przepis na placek po niemiecku
  • Wypróbowany przepis na "Naleśniki z przyprawami, po niemiecku"

  • Pyszne, proste danie. Nie ma nic wspólnego z Niemcami, ale tak ją ochrzcił mój młodszy syn. Mąż ekspresowo ją "podłapał" - więc u nas taka nazwa już zostanie ;)

  • Wypróbowany przepis na "Pikantny budyń po niemiecku"

  • Grünkohl - czyli z wolna tlumaczac po prostu ZIELONA KAPUSTA :-) Bardzo popularne danie jednogarnkowe u naszych zachodnich sasiadow, przygotowane w klasyczny sposob wraz z ziemniaczkami i Mettwurst, czyli surowymi, podwedzanymi kielbaskami smakuje wybornie, a przy okazji - baardzo zdrowe :-) i bardzo proste w wykonaniu.

  • Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :)

  • Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek po węgiersku"

  • Ciasto warstwowe, które sprawdzi się na uroczystości rodzinnej lub imprezie.

  • Ciasto z wykorzystaniem rabarbaru i słodkiej bezy.

  • Mam dla Was klasyczny i stary przepis na pączki mojej babci. Od wielu lat jest w naszej rodzinie i co roku z niego korzystamy. Zawsze wychodzą smaczne i puszyste. Tradycyjnie nadziewamy je marmoladą, ale przepis jest na tyle uniwersalny, że każde jedno nadzienie będzie pasowało ;) Zapraszam do eksperymentowania ;P

Artykuły na temat: przepis na placek po niemiecku
  • Przepis na życie

    ...imiona kulinarne. Ukochany królik nazywał się Placek, a świnka morska - Syrop Klonowy. Ale w rodzinie, w której wszyscy świetnie gotowali, nikt nie był tym specjalnie zgorszony. Kto gotował najlepiej(...) rakowymi, risotto z kwiatami cukinii. Jak powstają pani autorskie przepisy? - Eksperymentuję z rodzinnymi przepisami, a czasem z klasycznymi recepturami. Lubię robić w nich rewolucje. Bywa też, że po...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Proste ciasto z rabarbarem

    Przepis p ochodzi z książki zatytułowanej « Ciasta » i wydanej nakładem wydawnictwa Świat Książki, w 2006 roku. Dostałam ją kiedyś od babci. I książka...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że kontynent ten...

  • ...byl przepis. Kilka razy Polacy w roznych konkursach gotowali na ekranie. Szkoda, ze przegrywali. Ich pomysly i dania dla mnie byly super. A moze to jak w ''Rejsie'' - lubie te potrawy (piosenki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Modne kuracje dla zdrowia

    ...profilaktycznie dodajemy do jedzenia 2 łyżki oleju. Można stosować inne oleje. Przepis: 2 łyżki oleju lnianego, 2 łyżki kefiru, szczyptę soli i 100 g chudego twarogu zmiksować na gładką pastę...

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...