• Informacje na temat:

    przepis na pieczeń wołową

Przepisy na temat: przepis na pieczeń wołową
  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    ..., a sos zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Pieczeń podawać z ziemniakami i fasolką szparagową. Czas przygotowania 1 h 30 min. plus czas marynowania. Przepis na 5 osób. Jeżeli znasz(...)Składniki: - 1 kg wołowego mięsa na pieczeń, - 3 łyżki musztardy francuskiej - 1 szklanka wywaru mięsnego, - sól, pieprz, - olej do smażenia, - 1 łyżka mąki, - 1 łyżka masła Przygotowanie...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana pieczeń wołowa"

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na pieczeń wieprzową"

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    ...w cienkie paski, układamy je na tortilli, polewamy sosem i zawijamy, tak, żeby z tortilli powstało coś w rodzaju torebki. Możemy dodatkowo przewiązać każdą porcję szczypiorkiem. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska" Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)

  • Rosół, który postawi na nogi!

    ...jeszcze minimum 2 godziny. Odcedzamy, doprawiamy solą. Kroimy w plasterki papryczkę chili. Według przepisu na opakowaniu przygotowujemy makaron ryżowy. Zamrożone mięso kroimy na cienkie plasterki. Rozkładamy wszystko do miseczek. Wlewamy wrzący rosół (inaczej mięso się nie zetnie). Na wierzch dajemy posiekaną pietruszkę lub kolendrę. Malwina Zaborowska Więcej przepisów Malwiny...

  • Pieczeń wołowa należy do dość trudnych dań. Mój przepis przeprowadzi Cię przez obróbkę termiczną mięska wraz z jego przyprawieniem :) Danie polecam z chlebkiem i czarnym sosem do pieczenia. Bardzo dobrze smakuje również z frytkami lub kulkami ziemniaczanymi. Warto również spróbować w kanapkach na zimno wraz z sałatą lodową i sosem czosnkowym :)

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    Zrobiły wielką furorę, choć często tajemnica ich sukcesu tkwi w prostej recepturze. Przedstawiamy oryginalne przepisy na wyjątkowe rarytasy, które podbiły cały glob!

  • Wypróbowany przepis na "Pieczeń wołowa na dziko z rozmarynem"

Artykuły na temat: przepis na pieczeń wołową
  • Zimny makaron udon z sosem dipowym dashi

    Przepis uczestników brytyjskiej edycji programu MasterChef.

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    W maju nakładem wydawnictwa Samo Sedno, ukazała się wyjątkowa książka kulinarna - "Retrowarzywa"! 105 oryginalnych przepisów zilustrowano 105 autorskimi zdjęciami przygotowanymi specjalnie na potrzeby tej publikacji.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • W niedziele mam gosci na obiedzie i pomyslalam, ze zrobie poledwice wolowa. Chodzi jeszcze o to, ze sa to dosc wazni goscie i nie moge robic nic wymyslnego (niestety). Dlatego poledwica bylyby odpowiednia. Czy ktoras z Was ma moze jakis przepis na pieczen z poledwicy wolowej. Bardzo bym chciala ja piec w kombiwarze. A boje sie , ze na koncu wyjdzie za sucha. Poratujcie teraz mnie :))))

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    ...z piekarnika i odstaw na 5 minut. Podawaj jagnięcinę z warzywną zapiekanką podlaną sosem rozmarynowym. Przepis pochodzi z serii "Afryka od kuchni", która emitowana będzie w ramach bloku...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Chrzan nie do chrzanu

    ...niedawno dobrego przepisu na rafanatę. Przeglądałam książki kucharskie i internet. Znalazłam przeróżne pomysły, ale wszystkie były przekombinowane, np. radzono, by dodać do omletu gotowane ziemniaki, wędzoną kiełbasę itd. A chodziło mi o najprostszą i najbardziej tradycyjną wersję rafanaty. W końcu zapytałam o przepis naszego florenckiego dozorcę Giovanniego, bo wiem, że pochodzi z Potenzy, stolicy...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

Wideo na temat: przepis na pieczeń wołową
  • Przepis na stek monteryaki

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...