• Informacje na temat:

    przepis na paszteciki z mięsem i kapustą

Przepisy na temat: przepis na paszteciki z mięsem i kapustą
  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...z buraków połącz z wywarem ze śliwek, zagotuj, dodaj 4 łyżki miodu i przypraw do smaku. Podaj z pasztecikami, naleśnikami lub postną kapustą. 4. Sos polski do ryb Masz ochotę na pieczoną rybę, np...

  • Sprawdzony przepis na "Paszteciki z mięsem i kapustą"

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...groszek, czerwoną fasolę oraz pomidory. Makaron wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu, odcedź, osącz. Zupę przypraw solą, pieprzem, tymiankiem. Podawaj z makaronem. Serwuj np. grzankami czosnkowymi.  Paszteciki szpinakowe Ciasto rozwiń, odstaw, by rozmarzło. Czosnek oraz szalotkę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej czosnek i szalotkę. Dodaj...

  • Paszteciki z mięsem i żółtym serem do czerwonego barszczu

  • Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Wypróbowany przepis na "Paszteciki z kapustą"

  • Paszteciki robiłam pierwszy raz w życiu.. Wyszły przepyszne:) Prosty przepis, a na święta do barszczyku... mniam PYCHOTKA:)

  • Doskonale smakują z barszczykiem czerwonym .

  • Bardzo smaczne paszteciki z mięsem drobiowym i warzywami. Po upieczeniu są delikatne i miękkie, a w środku wypełnione dużą ilością farszu. Pyszna przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Artykuły na temat: przepis na paszteciki z mięsem i kapustą
  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...świątecznych resztek stworzyć całkiem nowe danie? Dzięki temu przepisowi pozbędziemy się wszystkich pozostałości po wielkanocnym śniadaniu. Do przyrządzenia ciasta chlebowego będziemy potrzebować 400ml...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Rewolucja na talerzu

    W 1860 roku - sama autorka napomknie kiedyś, że w 1859 - wychodzi dzieło jej życia, do dzisiaj cytowane i powielane - 365 obiadów za 5 złotych przez Autorkę Jedynych praktycznych przepisów Lucynę(...) mielone, trzeba najpierw przyjrzeć się mięsnym klasykom. Lucyna Ćwierczakiewiczowa w swoich przepisach na mielone klopsy sprzed stu lat pisze, że będą wyborne, jeśli do masy doda się starty czosnek...

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • O świętach, miłości i wspomnieniach z dzieciństwa

    ...gotuję barszcz według przepisu mojej mamy, sama przygotowuję ryby i wigilijną zupę grzybową. Nie wyobrażam sobie, że miałabym kupić to wszystko w sklepie. A u mojej teściowej poznałam potrawę, którą przyrządza się tylko na lubelszczyźnie: paszteciki z kruchego ciasta, z kaszą gryczaną i mięsem. Bożena Dykiel Jemioła zapewnia miłość w domu - Urodziłam się na Mazurach, w Grabowie, w rodzinnej...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...