• Informacje na temat:

    przepis na paprykę w słoikach

Przepisy na temat: przepis na paprykę w słoikach
  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    Zamarynuj paprykę i przygotuj pyszny obiad.

  • Sprawdzony przepis na "Jak zamarynować paprykę?"

  • 7 przepisów na doskonałą pizzę

    ...krążki. Krążki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować przecierem pomidorowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. W tym czasie paprykę pokroić w paski, karczochy...

  • W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były ogólnie dostępne, nasze mamy i prababcie radziły sobie w doskonały sposób umiejętnie zamykając zapachy i smaki lata w słoiczkach. I ja teraz postanowiłam odświeżyć stary przepis mojej cioci na włoszczyznę na zimę, alternatywę do dzisiejszych przypraw do zup z torebki. Woszczyzna zaskoczy was zapachem zaraz po otwarciu słoiczka, który kojarzy się z latem, do tego przyprawy tej możecie używać zaraz po przygotowaniu i...

  • Przygotowanie . Wodę, ocet, olej, cukier, sól, miód, ziele angielskie, czosnek - zagotować. 3 kg papryki pokroić dowolnie, wrzucić na 3 minuty do gorącej zalewy. Gorącą wyjąć, ułożyć w słoiczkach. Zalewę zagotować ponownie, zalać paprykę w słoikach, zakręcić, słoiki odwrócić do góry dnem, nie gotować! I to jest super, nie pasteryzujemy! Jest przepyszna i zawsze się udaje! Przyślij nam przepis na...

  • Sprawdzony przepis na "Golonka w słoikach"

  • ...z makaronem, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy...

  • Warto taką zrobić, zwłaszcza jeśli sami uprawiamy ogródek i mamy w nim zdrowe warzywa pozbawione chemii.Oprócz tego - szybką i gotową sałatkę do drugiego dania .

  • Żółta papryka w gorczycy

    ...czarnego pieprzu, - łyżeczka gorczycy, sól Przygotowanie: Paprykę umyć, przepołowić, wyjąć gniazda nasienne. Osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na dość szerokie paski. Chrzan obrać, pociąć na cienkie plasterki. Słoik umyć, wyparzyć, wytrzeć do sucha. Paprykę, cebulki i chrzan układać w słoju w równych warstwach. Do garnka wlać ocet winny, dodać cukier, ziarna pieprzu i gorczycy oraz sól do...

  • Taka sałatka jest pyszna do drugiego dania i nie tylko.Można ją również użyć do kanapek. Sałatkę robię od kilkunastu lat,jest łatwa do zrobienia i najważniejsze,nie trzeba jej pasteryzować:)

Artykuły na temat: przepis na paprykę w słoikach
  • Papryka kusi

    Paprykę można przyrządzić na wiele sposobów. Nie traci cennych składników odżywczych nawet po obróbce termicznej.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    ...2 godzin. Można przechowywać przez 3 tygodnie, jednak po otwarciu należy zjeść w ciągu 2 dni. Na następnej stronie znajdziesz przepis na drożdżówkę na z konfiturą malinową...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Krem z batatów z romesco

    Wszyscy roślinożercy dobrze wiedzą, jak wielką metamorfozę przechodzą pieczone warzywa. Dlatego poniższy przepis bazuje na wielkiej blasze pieczonych warzyw - z batatów przyrządzicie słodką zupę krem, a z pieczonych papryk, czosnku, pomidora i garści migdałów wspaniały kataloński sos romesco.

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    Żeberka w miarę regularnie pojawiały się w naszym domu, a nieco częściej gościły na stole podczas obozów myśliwskich - piszą Joel MacCharles i Dana Harrison w książce ""Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni".

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Grillowane żebra w miodowej glazurze

    Marta Grycan zdradza swój przepis na soczyste żeberka.

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...