• Informacje na temat:

    przepis na pange smażoną

Przepisy na temat: przepis na pange smażoną
  • Panga w papryce

    ...rozgrzanym oleju. Podawać z sosem paprykowym, makaronem i cząstkami cytryny. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 3,5 zł. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim...

  • Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"

  • Panga ze szparagami

    ...szparag. Podawać z cytryna. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • Wypróbowany przepis na "Panga z warzywami"

  • Panga panierowana w sezamie

    Prosty przepis na oryginalne danie.

  • pyszna ryba w nowej odsłonie

  • Panga w sosie warzywnym

    ...oleju z dodatkiem łyżki masła. Podawać z gulaszem warzywnym. Dekorować koprem. Czas przygotowania 45 min. Przepis na 4 osoby. < Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi...

  • Wypróbowany przepis na "Panga cytrynowa"

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...z przepisem na opakowaniu. Cebulę i marchewkę podsmażyć na oleju, dodać pastę curry. Wlać mleko kokosowe i 200 ml wody, zagotować. Dodać brokuły, gotować 5 minut. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Dodać...

  • Sprawdzony przepis na "Aromatyczna panga"

Artykuły na temat: przepis na pange smażoną
  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...prostszy tym lepszy, a przepis na biały ser jest banalny, to wyłącznie  kwestia dobrego mleka. Jakie mleko jest dobre? - Mleko mikrofiltrowane jest najmniej przetworzone, poddane niskiej pasteryzacji(...) podobno zrobiłam genialny sernik, okazało się, że jego genialność polegała nie na przepisie czy moich zdolnościach kulinarnych, ale na serze właśnie. Dostałam od babci wiejski ser, z którego zrobiłam sernik...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Ryby mają głos

    ...dzięki restrykcyjnym przepisom i lepszemu nadzorowi ryby hodowlane są dobrej jakości - uspokaja prof. Piotr Bykowski. Ich pochodzenie może za to wpływać na wartość odżywczą. Choć i dzikie, i hodowlane...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Razem czy osobno?

    ...przepisów! Grupa białkowa Schab z morelami Pstrągi w liściach kapusty Panga ze szparagami Marynowana polędwica Ostry bób Kurczak na szybko z brokułami Grupa neutralna Warzywne...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...